Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod galben de inundații în Moldova și Transilvania: Drumuri blocate, copaci căzuți de la furtună, grindină de dimensiuni impresionante
WhatsApp
Este pericol de inundații în cinci județe din Moldova și Transilvania, iar hidrologii au instituit cod galben.
Un oraș din Spania se confruntă cu o furtună devastatoare. Un strat de gheață de aproape un metru a acoperit în întregime străzile

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile mici din bazinul hidrografic Mureș.

Este vorba despre afluenții de stânga ai Mureșului din județele Alba și Hunedoara.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Cerna și Strei, bazinul superior și mijlociu.

Hidrologii mai anunță că pericol de inundații este și în bazinele hidrografice: Moldova (afluenții aferenți sectorului aval de confluența cu râul Moldovița) și Siret (afluenții aferenți sectorului aval S.H. Lespezi – amonte S.H. Nicolae Bălcescu) în județele Suceava, Neamț și Iași.

Furtună în Iași și Neamț: drum blocat, copaci căzuți pe cabluri de tramvai

 

Drumul Național 15D este blocat, vineri, după ce furtuna a doborât copaci. De asemenea, în Iași a căzut un copac peste cablurile de tramvai.

Potrivit Poliției Neamț, DN15D este blocat vineri de copaci doborâți de furtună în zona Dealul Mărului.

Ruta alternativă este DJ 207C și DJ 59: Ion Creangă-Valea Ursului- Băcești.

În Iași, s-a desprins un acoperiș pe strada Ghe. Ghibănescu.

De asemenea, un copac a căzut peste cablurile de tramvai în municipiul Iasi, pe strada Silvestru, iar altul a căzut pe stradaa Dr. Vicol.

În județul Iaşi este cod portocaliu până la ora 19 în localitățile Iași, Târgu Frumos, Tomești, Holboca, Belcești, Podu Iloaiei, Ciurea, Miroslava, Lețcani, Popricani, Erbiceni, Bălțați, Dumești, Ion Neculce, Comarna, Valea Lupului, Schitu Duca, Ungheni, Prisăcani, Rediu, Bârnova, Movileni, Aroneanu, Țuțora, Românești. Se vor semnala vijelie cu rafale de peste 70 - 80 km/h, averse torențiale ce vor cumula 25 - 35 l/mp, izolat grindină, frecvente descărcări electrice.

În județul Neamț codul portocaliu a expirat la ora 18.30.

Furtună în Iași și Neamț: drum blocat, copaci căzuți pe cabluri de tramvai

 

Grindina căzută vineri la Dej a avut dimensiuni impresionate. Județul Cluj a fost sub cod portocaliu de vreme rea.

Județul Cluj a fost sub avertizare cod portocaliu de ploi și grindină.

Din cauza vremii, a fost transmis mesaj RO-ALERT, după avertizarea meteorologilor privind codul portocaliu de grindină, vijelii, averse torențiale.

Precipiațiile vor cumula 35 - 45 l/mp.

Grindina căzută vineri la Dej a avut dimensiuni impresionante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel