Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cod galben de căldură în România. Temperaturile ridicate vor persista în cea mai mare parte a ţării, în următoarele trei zile
WhatsApp
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis vineri o atenţionare Cod galben de căldură valabilă în următoarele trei zile în cea mai mare parte a ţării.
Cod galben de căldură în România.  Temperaturile ridicate vor persista în cea mai mare parte a ţării, în următoarele trei zile

Potrivit meteorologilor, vineri, sâmbătă şi duminică valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării. Pe arii restrânse în zonele de câmpie va fi caniculă, disconfortul termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime se vor situa între 32 şi 36 de grade.

Luni şi marţi, valul de căldură se va restrânge spre regiunile estice şi sud-estice, iar instabilitatea atmosferică se va accentua treptat începând din vestul ţării, conform Agerpres.

Judeţele marcate cu Cod galben sunt: Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Tulcea, Timiş, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui.

Şi în Bucureşti va persista valul de căldură, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade, iar cele minime de 17...20 grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Vezi și 

Cum afectează căldura extremă femeile însărcinate și cât de periculoasă este pentru bebeluși

 

Pe măsură ce lumea se încălzește, oamenii de știință înregistrează o creștere a nașterilor premature precum și a copiilor subponderali.

La fel ca în multe alte părți ale lumii, valurile de căldură sunt din ce în ce mai frecvente, mai intense și mai lungi, ajungând chiar un pericol real pentru femeile însărcinate. O astfel de căldură acută reprezintă o problemă deosebită pentru femeile însărcinate, care sunt mai vulnerabile la ea.

National Geographic a intervievat femei însărcinate și mame care abia au născut, membri ai familiilor acestora, lucrători din domeniul sănătății și lideri ai comunității din Kilifi pentru a înțelege modul în care căldura extremă afectează sănătatea mamei și a nou-născutului. Un lucrător din domeniul sănătății le-a spus că au fost observate mai multe complicații la naștere și mai multe nașteri premature.

Continuă știrea..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
19 apr 2024, 22:40
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel