Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CNCAV: Românii se pot vaccina anti-COVID fără programare
WhatsApp
Persoanele cu vârste de peste 60 de ani care doresc să se vaccineze împotriva COVID şi au documente de identitate valabile se vor putea prezenta fără programare, începând de sâmbătă, la centrele de imunizare pe tot parcursul intervalului orar de funcţionare, informează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva COVID-19.
sursa foto: RO Vaccinare / Facebook

Potrivit CNCAV, populaţia generală cu vârsta de până în 60 de ani care doreşte să se vaccineze se va putea prezenta la centrele de vaccinare după ora 14,00, fără programare.

"Important de reţinut este faptul că prezentarea persoanelor se poate realiza la orice centru de vaccinare, indiferent de tipul vaccinului administrat, iar imunizarea efectivă şi timpul de aşteptare pot fi condiţionate de capacitatea centrului respectiv şi de numărul persoanelor programate la vaccinare în acel centru. Menţionăm că persoanele care optează pentru această modalitate extinsă de înscriere în procesul de imunizare vor fi înregistrate direct în Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor (RENV) şi vor primi adeverinţa de vaccinare, conform procedurilor", precizează aceeaşi sursă.

Persoanele programate prin platformă şi care au locuri rezervate conform planificării deţin prioritate la vaccinare. Suplimentar, în funcţie de capacitatea de vaccinare a centrului şi disponibilitatea dozelor de vaccin, vor fi eliberate bonuri de ordine celor care se prezintă direct la centrele de vaccinare.

Pentru susţinerea ritmului de vaccinare, în perioada 4 - 11 mai, în şapte spitale militare din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara se desfăşoară maratonul vaccinării, 24 de ore din 24, astfel că orice persoană care doreşte să se vaccineze se poate prezenta direct în aceste centre, cu actul de identitate valabil, pentru imunizare cu vaccinul produs de compania BioNTech/Pfizer. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel