Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă spune că medicul Cîrstoiu a fost opțiunea 2, după ce au fost refuzați de un alt candidat
WhatsApp
Nicolae Ciucă spune că medicul Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea numărul doi a alianței, după ce inițial l-au contactat pe Tiberiu Florescu. Acesta i-a refuzat. 
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu (Foto: Agerpres)

Deși s-a vorbit despre două nume propuse de PSD-PNL din afara partidelor, până joi seara nu se știa despre discuția avută de liderii coaliției cu profesorul de la Arhitectură Tiberiu Florescu. Acesta a refuzat candidatura pentru funcția de primar, astfel că s-a ajuns la Cătălin Cîrstoiu, opțiunea numărul doi. Nicolae Ciucă vorbește în acest moment despre nominalizarea lui Cătălin Cîrstoiu ca un eșec, deși nu o spune clar. 

"Dacă vă aduceţi aminte, a fost în discuţie încercarea de a-l convinge pe domnul profesor Tiberiu Florescu, profesor la Arhitectură, şi am discutat cu dumnealui. Ne-am văzut, de asemenea, amândoi cu domnul profesor, a declinat oferta noastră şi atunci a trebuit să se identifice alt candidat. Noi nu am avut un candidat că nu am avut şi, fiind vorba despre un candidat comun, al coaliţiei, s-a căutat identificarea unui candidat în afara celor două partide politice. (...) Senzaţia mea a fost şi atunci şi acum că este (Cătălin Cîrstoiu - n.r.) un candidat foarte motivat", a explicat preşedintele PNL.

Cătălin Cîrstoiu le-a spus lui Ciucă și Ciolacu că nu are probleme cu legea

 

"În principiu, la nivelul echipei de conducere a Partidului Naţional Liberal nu am intrat să disecăm visceral toate aceste aspecte, (...) în schimb am considerat să urmăm acest proces pe care vi l-am descris mai devreme, pentru că nu avem statutul de judecători în această speţă (...) Eu susţin ca domnia sa să-şi clarifice aceste probleme", a răspuns Ciucă.

Ciucă a mai povestit că în momentul în care Cătălin Cîrstoiu a fost desemnat candidat, acesta a comunicat coaliţiei că nu are niciun fel de problemă, dar a informat totuşi cu privire la raportul Corpului de Control al prim-ministrului.

"Ne-a zis că există un raport al Corpului de Control în 2019, dar nu sunt probleme", a specificat Ciucă, el adăugând şi că a fost suficient pentru liderii coaliţiei această discuţie pentru a-l desemna candidat la Primăria Capitalei.

Reamintim că recent au apărut dovezi care arată că medicul Cătălin Cîrstoiu oferea consultații și la clinica privată a soției, deși legea nu-i permite acest lucru, el ocupând și funcția de manager al Spitalului Universitar București. După aceste dezvăluiri, PSD a redus serios motoarele privind susținerea lui Cîrstoiu și s-a vorbit tot mai des despre o posibilă retragere a candidaturii.

În acest moment revine pe masă scenariul conform căruia PSD și PNL ar putea renunța la ideea de candidatură comună și fiecare partid ar putea propune propriul candidat: PSD ar putea merge cu Robert Negoiță, iar PNL cu Sebastian Burduja. Așadar, retragerea candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu pare o chestiune de timp, care s-ar putea tranșa chiar în acest weekend, după ce Marcel Ciolacu revine în țară din Qatar. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel