Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciucă: Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta
WhatsApp
Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării, transmite premierul Nicolae Ciucă. El cere ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Ciucă: Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta

 

El afirmă că pentru transportatori este deja în vigoare schema de ajutor care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului - așa cum se întâmplă deja în alte state - și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, conchide premierul.

Executivul a aprobat joi ordonanța de urgență pentru aplicarea reducerii de 50 de bani la prețurile la carburanți - 25 de bani vor fi suportați de către bugetul de stat, iar 25 de bani vor fi o reducere comercială.

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi a intrat în vigoare în această noapte.

Virgil Popescu: „România va avea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Europa, după Ungaria”

 

România va avea cel mai mic preţ la benzină şi motorină din Uniunea Europeană, după Ungaria, după reducerea cu 50 bani pe litru a preţului la pompă, a declarat marţi ministrul Energiei, Virgil Popescu, citat de Ziarul Financiar.

„Am lucrat ieri la ordonanţa de urgenţă şi ea va fi în şedinţa de Guvern de miercuri. În urma acestei reduceri, preţul la motorină va fi de circa 1,7 euro/litru, iar cel la benzină de 1,6 euro. Va fi cel mai mic preţ din Europa, după Ungaria”, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a amintit că din reducerea totală de 50 de bani, 25 de bani vor fi susţinuţi de la bugetul de stat prin Ministerul de Finanţe şi 25 de bani de către companii, fiind o cheltuială deductibilă.

„Sunt sigur că 80% dintre operatori vor aplica măsura cu siguranţă. Dar cred că şi operatorii mici, din zonele rurale, vor face asta”, a mai spus Virgil Popescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel