Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Circulaţia a fost oprită și marți pe autostrada Soarelui, din cauza unui nou incendiu de vegetaţie
WhatsApp
Marți, circulația pe Autostrada Soarelui (A2) între București și Constanța a fost oprită pe ambele sensuri din cauza unui incendiu de vegetație. 
Circulaţia a fost oprită și marți pe autostrada Soarelui, din cauza unui nou incendiu de vegetaţie

Fumul gros produs de incendiu a dus la această decizie, a anunțat Compania Națională de Autostrăzi, conform Digi24.

Potrivit comunicatului, incendiul a izbucnit în zona kilometrului 34, iar poliția a intervenit rapid pentru a opri traficul pe ambele sensuri ale autostrăzii. Măsura a fost luată pentru a preveni orice accidente cauzate de vizibilitatea extrem de redusă din cauza fumului.

 

Un incendiu similar a fost înregistrat și ieri

 

Incendiul de vegetație de marți nu este un incident izolat. Cu doar o zi înainte, luni, circulația pe aceeași autostradă a fost întreruptă dintr-un motiv similar. În aceeași zonă, kilometrul 34 din județul Călărași, un alt incendiu de vegetație a determinat oprirea traficului rutier și feroviar pe magistrala 800.

Centrul Infotrafic al Poliției Române a menționat că, luni, traficul rutier a fost deviat pe sensul către București de la kilometrul 35 prin orașul Fundulea, iar pe sensul către litoral de la kilometrul 23 prin localitatea Brănești. Din cauza fumului dens și a vizibilității scăzute, circulația feroviară pe magistrala 800 București-Constanța a fost, de asemenea, întreruptă.

După intervențiile autorităților, circulația feroviară a fost redeschisă luni seara la ora 20:17, conform CFR SA. Primele trenuri care au fost reînscrise în circulație au fost IC 581 pe sensul către Constanța la ora 20:22 și IR 11506 pe sensul către București la ora 20:25. Totuși, trenurile au acumulat în total 1.400 de minute de întârziere.

Autoritățile continuă să monitorizeze situația și să ia măsuri pentru a preveni izbucnirea unor noi incendii care ar putea perturba din nou traficul. Șoferii sunt sfătuiți să evite zona afectată și să folosească rutele ocolitoare recomandate până la remedierea completă a situației.

Incidentul pune în evidență vulnerabilitatea infrastructurii de transport la fenomenele naturale și importanța unui răspuns rapid și coordonat pentru asigurarea siguranței participanților la trafic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
27 iun 2024, 14:47
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel