Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciolacu îi acuză de înșelăciune pe comercianții care au scăzut gramajul la produse 
WhatsApp
Marcel Ciolacu acuză producătorii că au scăzut gramajele, dar prețurile au rămas la fel. 
Premierul Marcel Ciolacu, demonstrație de cumpărături cu buget restrâns: Ce a achiziționat cu 100 de Lei / Foto: Facebook

România resimte efectele măsurilor economice pe care guvernul Ciolacu le-a luat împotriva companiilor. Majorarea de taxe și impozite a determinat multe companii să facă ajustări, iar pentru a nu scumpi produsele, au apelat la o altă variantă: scăderea gramajelor. 

Acum, Ciolacu se arată revoltat de faptul că gramajele produselor au fost scăzute și îi acuză pe producători de înșelăciune. Premierul a propus chiar să fie un avertisment la raft la produsele ale căror gramaje au fost scăzute. Această reglementare ar fi inspirată din Franța. 

"Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor! Este de fapt o scumpire 'camuflată', nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii", a precizat Ciolacu.

Ciolacu și cumpărăturile de 100 lei

 

În luna septembrie a anului 2023, Marcel Ciolacu spunea presei că în România poți face cumpărături consistente cu suma de 100 lei. Discuțiile aveau loc în contextul inflației galopante și a scumpirilor tot mai mari. 

La vremea respectivă, Ciolacu a cumpărat de 93 de lei următoarele produse: 350 de grame de salam, o bere la 0,5 litri, 800 de grame de ceapă galbenă, 1,1 kg de mere golden, 0,5 kg de cartofi albi, un castravete, o salată verde, 10 ouă, 140 g de iaurt, 300 g de telemea de oaie, 500 g de pâine, un litru de ulei, o conservă de 200 g pateu, 1 kg de zahăr.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel