"La nivelul PSD şi al preşedintelui PSD, nu au început aceste discuţii (despre candidatul partidului la alegerile prezidenţiale - n.r.). Singura discuţie pe care am avut-o foarte clar - viitorul candidat al PSD va fi ales de către fiecare organizaţie, de fiecare consilier comunal, municipal, viceprimar, primar, în conferinţe de alegeri în întreaga ţară. Schimbăm cu totul sistemul de desemnare a candidatului pentru funcţia de preşedinte al României", a precizat Ciolacu, la sediul central al PSD.
El a adăugat că există deja "un colectiv de lucru" pentru modificarea Statutului partidului, care se ocupă de aceste modificări.
"Din punctul meu de vedere aş accepta şi oameni din afara partidului, ca să fie o competiţie cât mai deschisă", a afirmat acesta.
Marcel Ciolacu a menţionat că PSD va face un congres ordinar în care să fie decise şi modificările la statut.
În acest moment, conform sondajelor de opinie, cea mai mare rată de încredere o are fostul membru PSD, Mircea Geoană, care în acest moment deține cea de-a doua funcție ca importanță în cadrul NATO. Dacă își va da acceptul, cel mai probabil Geoană ar urma să fie candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale, pentru că nu există nici un membru social-democrat care să beneficieze de o asemenea favorabilitate. Acesta ar fi și motivul pentru care Ciolacu "pregătește terenu" pentru social-democrați și spune că ar accepta și un candidat din afara partidului. Astfel, cel mai probabil ne pregătim în 2024 de un duel Mircea Geoană (PSD) - Nicolae Ciucă (PNL) - Cătălin Drulă (USR). S-a zvonit că în cursă ar putea intra și Dacian Cioloș însă cel mai probabil șansele sale fără USR ar fi irelevante.
citește și
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că "anumiţi" miniştri din fosta guvernare de dreapta ar trebui să răspundă de ce în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă nu s-a prevăzut "niciun metru" de irigaţii. Totuși, UE a a anunțat la momentul scrierii proiectelor PNRR că nu va accepta decontarea de bani pentru sisteme de irigații.
"Am văzut cu toţii că în zonele unde sunt irigaţii nu este problemă de secetă. Acum, anumiţi miniştri care au fost în acea faimoasă guvernare de dreapta ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem prins niciun metru de irigaţii. Încercăm acum cu domnul ministru Boloş şi cu domnul ministru Daea să prindem aceste irigaţii la PNRR. Căutăm soluţii şi din fonduri de la bugetul statului ca să urgentăm acest sistem de irigaţii", a afirmat Ciolacu, la sediul central al PSD.
El a adăugat că "mai mult ca sigur" se va negocia capitolul referitor la legea pensiilor din PNRR.
"În zona de pensii speciale, în acest moment, cred că am picat cu toţii de acord, este aproape inexplicabil cum să ai o pensie mai mare decât ai avut în activitate şi aici categoric vom veni cu o impozitare foarte mare. Restul rămâne să avem o discuţie şi o decizie în coaliţie", a explicat preşedintele PSD, adăugând că, din punctul său de vedere, pensiile militarilor sunt pensii ocupaţionale, nu speciale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News