Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine sunt victimele accidentului aviatic de la Milano, în care a murit Dan Petrescu: Două familii distruse complet, toți aveau legături cu România
WhatsApp
În avionul prăbușit în San Donato, pilotat de miliardarul român Dan Petrescu, erau 8 persoane. În afară de Dan Petrescu și Dan Ștefan Petrescu, fiul său-ambii cetățeni români, alte 6 persoane și-au pierdut viața în tragedia aviatică. 
El era Dan Petrescu, pilotul român mort în accidentul de avion de lângă Milano: Era cel mai bogat român

Pilotul, Dan Petrescu, era unul dintre cei mai bogați oameni din România. Au murit soția sa, Regina Dorotea, fiul său Dan Ștefan și un prieten canadian. Printre victime se numără un manager în vârstă de 31 de ani, născut la Pavia, soția sa, manager de publicitate și fiica regretatului jurnalist sportiv român Miki Alexandrescu, fiul lor de un an, născut la Milano, și bunica acestuia.
 
Două familii au fost distruse. Opt persoane au murit într-un accident aviatic în San Donato Milanese, când un avion Pilatus Pc-12 a plecat de pe aeroportul Linate în direcția Olbia (Sardinia) și s-a prăbușit într-o clădire între Via Marignano și Via 8 Ottobre 2001. La manșa avionului se afla omul de afaceri român Dan Petrescu, în vârstă de 68 de ani, proprietarul aeronavei (cumpărată în 2015 de Petrescu împreună cu Vova Cohn, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București).

Vezi și:  El era Dan Petrescu, pilotul român mort în accidentul de avion de lângă Milano: Era cel mai bogat român

Victimele accidentului aviatic de la Milano, în care a murit Dan Petrescu

 

Antreprenor imobiliar de succes, Petrescu era unul dintre cei mai bogați oameni din România, proprietar de hipermarketuri și centre comerciale (Metro și Real), cu dublă cetățenie română și germană. Partener al lui Ion Țiriac, cu o avere estimată la circa 3 miliarde de euro, Petrescu senior s-a mutat în Germania pentru a scăpa de regimul lui Nicolae Ceaușescu și a revenit în țară după 1989. "Miliardar din umbră" este una dintre definițiile folosite de presă, care îl descrie ca pe un om de afaceri rezervat, timid, care nu prea iubește lumina reflectoarelor.

Printre victime se numără soția sa, Regina Dorotea Petrescu Bălțat, în vârstă de 65 de ani, născută în România și cu cetățenie franceză, și fiul său, Dan Ștefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, născut la Munchen și având, de asemenea, dublă cetățenie. Mama lui Dan Petrescu, în vârstă de 98 de ani, se afla deja în Olbia, în vila familiei, așteptându-i pe ceilalți oaspeți pentru o vacanță în Sardinia.

Două familii distruse complet, toți aveau legături cu România

 

Celelalte victime sunt Filippo Nascimbene, din Pavia, născut în 1988, manager la Milano la firma de consultanță Start Hub, soția sa Claire Stephanie Caroline Alexandrescou, de aproape 34 de ani, născută în Franța și manager de publicitate (anterior la Bnp, L'Oréal și Kiko, în prezent senior advertising & content digital manager pentru Europa de Sud la Pernod Ricard) și fiul lor Raphael, născut la Milano pe 16 ianuarie 2020. Claire era fiica lui Dan "Miki" Alexandrescu, jurnalist sportiv român, specializat în Formula 1, care a murit anul trecut.

Alături de ei se afla Miruna Anca Wanda Lozinschi, româncă, născută în 1956, mama lui Claire Stephanie Caroline și bunica lui Raphael. Cea de-a opta victimă este Julien Brossard, 36 de ani pe 8 octombrie, un prieten canadian al lui Dan Ștefan Petrescu, transmite Corriere della Serra.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel