Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cine este românul care a murit în explozia de la hidrocentrala din Italia. Petronel avea 45 de ani
WhatsApp
Printre victimele exploziei de la hidrocentrala din Italia se află și un român. 

Petronel Pavel Tănase avea 45 de ani și muncea pentru o firma subcontractoare a ENEL. Românul locuia în Settimo Torinese, o localitate de 45 000 de locuitori, aflată la nord de municipiul Torino. Pe data de 23 iunie ar fi împlinit 46 de ani. 

Au murit în total trei muncitori în urma teribilei explozii de la centrala Enel Green Power de pe Lacul Suviana. Toți se aflau la etajul minus opt al hidrocentralei.. Vincenzo Franchina, Mario Pisani si Pavel Petronel Tanase au murit pe loc. Patru muncitori sunt încă dispăruți, în timp ce cinci sunt internați în stare gravă la spitale din Bologna, Cesena, Parma și Pisa.

Hidrocentrala Bargi, construită pe malul lacului Suviana, este cea mai puternică din Emilia Romagna. Protecția civilă a fost imediat activată, iar la fața locului au fost mobilizați aproximativ 70 de pompieri, carabinieri, ambulanțe rutiere, dar și ambulanțe aeriene care au transporat răniții la spital. La locul exploziei au ajuns și primarul Matteo Lepore, prefectul de la Bologna, Attilio Visconti, CEO-ul Enel Green Power, Salvatore Bernabei și directorul Italia al Enel, Nicola Lanzetta.

 

Explozia de la hidrocentrala Enel de pe Lacul Suviana 

 

Potrivit a ceea ce a reușit până acum să reconstituie Detașamentul de Pompieri, în jurul orei 14.30 a avut loc o explozie violentă la etajul opt, sub nivelul solului, al centralei. Explozia s-a auzit chiar și de la distanță, în timp ce un nor de fum s-a ridicat pe cer.  Mai întâi s-a auzit un zgomot ciudat al turbinei, asemănător cu cel al unui motor cu turații necontrolate, apoi a urmat explozia bruscă și flăcările care au devastat etajul al optulea al hidrocentralei, aflat la 40 de metri sub pământ.

"Am auzit clar bubuitura și apoi am văzut fum mult, până și aerul a devenit irespirabil," spune Simone Cappi, proprietarul restaurantului aflat la 300 de metri de locul accidentului.

Victimele veneau frecvent și mâncau la restaurantul său.

"Cunosc toți oamenii care lucrează în centru, ei vin mereu aici la mine. Chiar și astăzi (ieri, n.red.) au venit, înainte să se întâmple tragedia”, a mai spus acesta.

Din câte se pare, explozia a avut loc în timpul unor lucrări majore de întreținere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel