Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci trucuri ușoare pentru a-ți desfunda nasul rapid și fără complicații
WhatsApp
Se pare că toată lumea se capătă cu o răceală în această perioadă a anului, ceea ce înseamnă inevitabil un nas înfundat. Chiar dacă luați medicamente pentru a vă gestiona simptomele, poate fi foarte greu să vă desfășurați activitățile zilnice când nu vă simțiți 100%.

Un nas înfundat sau congestia nazală poate fi frustrant și adesea vă afectează viața de zi cu zi. Mai exact, nasul înfundat este rezultatul inflamației vaselor de sânge din sinusuri.  Indiferent de motivul pentru care nu puteți respira, există modalități simple de a vă desfunda nasul. Iată câteva lucruri pe care le poți face acum pentru a te simți și a respira mai bine.

 

Utilizați un umidificator


Un umidificator poate fi o modalitate rapidă și ușoară de a reduce durerea sinusurilor și de a ajuta la ameliorarea congestiei nazale.

Aparatul transformă apa în umiditate care vă ajută să aveți o respirație mai ușoară. Respirarea acestui aer umed poate calma țesuturile iritate și vasele de sânge umflate din nas și sinusuri. Unii oameni susțin că aerul încălzit și umidificat poate ajuta, de asemenea, să se scurgă mai bine mucusul congestionat. 

Dacă întâmpinați simptome de congestie nazală, este posibil să beneficiați în continuare de plasarea umidificatoarelor în jurul casei sau al biroului dumneavoastră.

 

Faceți un duș fierbinte


Ați avut vreodată nasul înfundat și ați constatat că puteți respira mult mai bine după un duș fierbinte? Poate exista un motiv bun pentru asta. Aburul de la duș poate ajuta la subțirea mucusului din nas și la reducerea inflamației. A face un duș fierbinte îți poate ajuta respirația să revină la normal, o perioadă scurtă de timp.

Puteți obține același efect prin inhalarea aburului din apa fierbinte într-o chiuvetă. Iată cum:

- Porniți apa fierbinte din chiuveta din baie.
- Odată ce temperatura este potrivită, puneți un prosop deasupra capului și puneți-vă capul peste chiuvetă.
- Lăsați aburul să se dezvolte și respirați adânc.

 

2. -imagine fara descriere- (towfiqu-barbhuiya-c-zwltpserc-unsplash.jpg)

 

Stați hidratați


Este important să beți multe lichide dacă aveți simptome de gripă.

Menținerea nivelurilor optime de hidratare poate ajuta la subțirea mucusului din căile nazale, împingând lichidele din nas și scăzând presiunea din sinusuri. Mai puțină presiune înseamnă mai puține inflamații și iritații.

Dacă aveți și dureri în gât, lichidele calde, cum ar fi ceaiul, vă pot ajuta să vă ușureze disconfortul din gât.

 

Utilizați un spray salin


Utilizarea unui spray nazal salin poate crește umiditatea din nări. Unele spray-uri saline includ și medicamente. Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să utilizați spray-uri saline de acest tip.


Utilizați o compresă caldă


O compresă caldă poate ajuta la atenuarea unor simptome de congestie nazală prin deschiderea căilor nazale din exterior.

- Pentru a face o compresă caldă, înmuiați mai întâi un prosop în apă caldă.

- Apoi, stoarceți apa din prosop, pliați-l și puneți-l peste nas și pe frunte.

Căldura poate oferi confort de orice durere și poate ajuta la ameliorarea inflamației din nări. Repetați acest lucru de câte ori este necesar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel