Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci persoane, reţinute în urma accidentului rutier grav din Burgas: Doi poliţişti bulgari au murit după ce au fost loviți de un autocar plin cu migranți
WhatsApp
Cinci persoane au fost reţinute în urma accidentului rutier grav din Burgas, soldat cu decesul a doi poliţişti bulgari, informează Ministerul de Interne de la Sofia, potrivit Rador.

Un cetăţean sirian a fost arestat imediat, alţi doi cetăţeni sirieni au fost reţinuţi în cursul unei operaţiuni specializate a poliţiei, desfăşurate pe teritoriul oraşelor Stara Zagora şi Părvomai. În acest dosar, au fost reţinuţi şi doi cetăţeni bulgari.

Acţiunile de clarificare a tuturor faptelor şi împrejurărilor continuă, adaugă Ministerul de Interne. Cei doi ofiţeri de poliţie au murit în încercarea de a împiedica traficul ilegal de migranţi.

Incidentul s-a petrecut, joi dimineaţa, la ora 5:00. Şoferul unui autocar care transporta 48 de migranţi ilegali a refuzat să oprească la semnalele poliţistului. Din localitatea Malko Tărnovo până la Burgas, au fost făcute mai multe încercări de a opri autovehiculul.

Cinci persoane, reţinute în urma accidentului rutier grav din Burgas

 

"Autocarul cu migranţi a parcurs aproximativ 25 km de la primul semnal, la care a refuzat să oprească pentru control. O patrulă a Poliţiei de Frontieră a pornit în urmărirea acestuia. Autovehiculul a ignorat şi al doilea semnal de oprire. Primei patrule i s-a alăturat o a doua. Echipele Poliţiei de Frontieră care urmăreau autocarul aveau opţiuni limitate de reacţie. Probabil că au încercat să direcţioneze autocarul spre o destinaţie în care să-şi reducă viteza şi riscul unui accident", a explicat ministrul de interne în guvernul interimar.

În Burgas, cei doi poliţişti au încercat să oprească autocarul şi când maşina de poliţie a încercat să blocheze drumul şoferului autobuzului, acesta a pierdut controlul asupra volanului şi a lovit în plin maşina de patrulare, o staţie de autobuz din apropiere şi mai multe chioşcuri din zonă.

 Doi poliţişti bulgari au murit după ce au fost loviți de un autocar plin cu migranți

 

La începutul lunii august, ministrul interimar de interne, Ivan Demerdjiev, declara că presiunea migraţiei la frontiera cu Turcia este de şase ori mai mare decât în urmă cu un an. Guvernul bulgar a trimis încă 680 de poliţişti la frontiera cu Turcia, iar joi a anunţat că forţele de ordine vor fi întărite cu încă 300 de militari.

De la începutul anului, 7.630 de persoane au fost reţinute în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor oficiale. Majoritatea migranţilor ilegali deţinuţi sunt afgani şi sirieni care încearcă să scape de conflictele din ţările lor.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel