Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cinci italieni, fraudă cu 850.000 de euro din fonduri UE, în România. Banii au ajuns în Italia
WhatsApp
O bandă, alcătuită din cinci italieni și patru persoane juridice din România, va fi trasă la răspundere după ce a deturnat sute de mii de euro din fondurile UE pentru agricultură, destinaţi cultivării roşiilor.
Foto: Pexels

În urma unei investigații comune, conduse de Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF), un grup, formaat din nouă persoane și societăți din Italia și România, urmează să fie judecat în România sub acuzația de fraudare agricole ale UE, în valoare de aproape 850 000 de euro, fonduri destinate producției de tomate.

Colaborând cu Direcția Națională Anticorupție (DNA) din România și cu Parchetul din comuna italiană Enna, au fost descoperite o serie de practici potențial frauduloase, care au inclus prezentarea de documente false, înființarea de societăți fantomă și declarații false de terenuri, pentru a obține ilegal fondurile.

Nouă inculpați sunt acum acuzați, în mod oficial, de schema de fraudă din România. Este vorba despre cinci cetățeni italieni și patru persoane juridice române. Aceștia vor fi judecați sub acuzația de constituire a unui grup infracțional cu intenția de a obține ilegal fonduri agricole europene în România.

 

Cinci italieni au deturnat în România 850.000 de euro din fonduri UE. Banii primiți pentru cultivarea de tomate au fost transferați în Italia

 

Potrivit OLAF, folosind documente falsificate, cum ar fi contracte de închiriere și facturi false, suspecții au reușit să obțină 850 000 de euro, ceea ce reprezintă aproximativ un sfert din totalul subvențiilor agricole ale UE alocate României pentru producția de tomate în 2017.

Cu toate acestea, se pare că acești bani nu au fost cheltuiți pentru agricultură, ori chiar în România. De îndată ce subvenția a fost plătită, banii se pare că au fost transferați în conturi bancare din Italia, de unde au fost rapid retrași și utilizați pentru a finanța alte activități infracționale. 

Instituţia susţine că acelaşi grup este posibil să fi folosit tactici similare în alte activităţi desfășurate în România.

Astfel, în urma investigației, cinci cetăţeni italieni şi patru persoane juridice din țara noastră vor fi urmăriți penal în România, a anunţat miercuri, 19 ianuarie, într-un comunicat Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF). 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel