Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ciclonul nord-european lovește continentul: temperaturile scad până la 15 grade Celsius 
WhatsApp
Se anunță o scădere bruscă a temperaturilor: un ciclon care vine din nord va aduce temperaturi de până la 15 grade Celsius în Europa. 

O vară cu o climă și vreme incertă. Astfel s-ar putea caracteriza vara din acest an. Au fost fenomene extreme, temperaturi extrem de ridicate, dar și variații foarte mari. Atât Italia cât și România au fost lovite de furtuni puternice cu descărcări electrice, precipitații abundente și rafale de vânturi care au rupt copacii și au blocat marile orașe.

Acum, căldura din Sahara este pe cale să cedeze loc ciclonului din nordul Europei. În Italia vor fi ultimele zile de soare puternic, cu temperaturi care vor atinge 40°C și care lasă fără suflare locuitorii dar si turiștii. 

Atenție însă la nori: ploile sunt pe cale să vină. De duminică scăderea bruscă a temperaturilor de chiar și 15-20°C în Italia. În România, scăderea temperaturilor este anunțată după 1 septembrie. Ciclonul care vine din nord va lovi în țările central europene, dar și din sudul Europei. 

Furtuna Betty va lovi Italia

 

Furtuna Betty a lovit deja Irlanda și se apropie de Italia. Pagubele provocate în Irlanda sunt importante. 

„Nu am văzut niciodată așa ceva”. Furtuna Betty a lăsat urme de distrugere în sudul Irlandei. Au fost case distruse de inundații și afaceri ruinate în mai multe zone, după cum relatează presa locală.

Observatorul "Valentina" (aparținând serviciului meteorologic local) a strâns cel mai mare număr de precipitații înregistrat vreodată într-o oră: 36,2 mm de ploaie au căzut în 60 de minute.

În weekend acest ciclion ar putea lovi Italia. Temperaturile ar putea scădea, față de aceste zile, chiar și 12-15°C. De ce apare?

De duminică anticiclonul care vine din Africa își va pierde brusc puterea și se va ciocni cu aerul mai rece al ciclonului din Europa de Nord. Astfel, se vor crea condițiile ideale pentru izbucnirea furtunilor violente și a grindinii.

Iată imaginile cu ce a provocat furtuna Betty în Irlanda:

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel