Rețeta de chec italian cu cafea este o prăjitură moale și simplă, ideală pentru a înlocui biscuiții și gustările și pentru a fi savurată, însoțită de o ceașcă de lapte, la micul dejun sau la o gustare.
Ca să faci această prăjitură ai nevoie de doar câteva ingrediente, dintre care multe dintre ele le ai cu siguranță deja în dulap: făină, ouă, zahăr, lapte pentru a o face moale, ulei pentru a o face mai ușoară și, în cele din urmă, cafea pentru a-i da aroma și gustul caracteristic.
Prepararea acestui chec este foarte rapidă și ușoară și, ghidându-vă după rețeta noastră, cu siguranță nu puteți da greș.
- 300 g făină
- 3 ouă
- 220 g zahăr
- 120 ml ulei de floarea-soarelui
- 100 ml lapte
- 100 ml cafea neîndulcită
- 16 g praf de copt
Citește și: Minciunele moi și gustoase - rețeta bunicii care îți aduce aminte de copilărie
Pentru a pregăti cel mai bun chec italian cu cafea, începem prin a pune ouăle într-un castron peste care adaugăm zahărul. Amestecăm aceste două ingrediente cu un mixr electric și apoi turnăm treptat uleiul de floarea soarelui și laptele.
Se cerne și se adaugă făina puțin câte puțin, amestecând bine, astfel încât să nu se formeze cocoloașe, apoi se adaugă praful de copt.
La final turnăm cafeaua neîndulcită, ingredientul care va da o aromă plăcută prăjiturii noastre.
Se amestecă toate ingredientele și se transferă amestecul într-o formă cu diametrul de 24 cm, pe care am uns-o în prealabil cu unt și am tapetat-o cu făină.
Preîncălzim cuptorul, apoi coacem prăjitura timp de aproximativ 55-60 de minute la 165 de grade în cuptor ventila (în cuptorul static la 170° încă 5-10 minute).
După ce a trecut timpul de coacere, checul nostru este gata să fie savurată. Înainte de a servi, se servește cu un praf de zahăr pudră.
Poftă bună!
Dacă ți-a plăcut această rețetă de chec italian cu cafea, atunci cu siguranță îți va plăcea și cheesecake-ul cu Nutella, varianta fără coacere.
Se crede că termenul de cafea provine din cuvântul arab "qahwa", care indica o băutură excitantă de culoare roșu închis: apoi s-a transformat în denumirea turcească "kahve" și în traducerea italiană "caffè".
Alții, însă, susțin că acest cuvânt provine dintr-o regiune din Etiopia, unde această plantă este foarte răspândită și crește sălbatic, numită Caffa.
----------------------------------
Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:
- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G
- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News