Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii
WhatsApp
Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, rege al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în cadrul ceremoniei desfăşurate în Catedrala anglicană Westminster, informează BBC News.
Charles al III-lea a fost încoronat rege al Marii Britanii

După ungerea cu un mir special, Charles a fost îmbrăcat într-o haină aurie (numită Supertunică) şi aşezat pe Scaunul de Încoronare. Este vorba de momentul central al ceremoniei de învestitură, plin de simbolism.

Arhiepiscopul de Canterbery i-a prezentat însemnele puterii, inclusiv Sceptrul Suveranului, iar prinţul William a adus un veşmânt special utilizat pentru încoronare.

Ei sunt maramureșenii, invitați la încoronarea Regelui Charles. Ioan Bozai: Am pregătit o horincă de mere

După punerea formală a coroanei regale, ceremonia va continua cu Înscăunarea regelui Charles al III-lea.

Charles s-a angajat să promoveze un mediu în care oamenii de toate credinţele din regat pot trăi liber. În plus, a promis să respecte legile şi Biserica Angliei.

Charles este cel de-al 40-lea suveran care a fost încoronat la Westminster Abbey, unde au fost încoronaţi şi predecesorii săi începând din 1066.

Regele Charles al III-lea a fost uns cu mir, în spatele unui paravan şi departe de privirile publicului, în partea cea mai sacră a ceremoniei sale de încoronare, organizată sâmbătă la Westminster Abbey din Londra, potrivit DPA şi BBC.

Noi imagini de la Londra. Klaus Iohannis și soția sa participă la încoronarea Regelui Charles al III-lea

Ungerea cu ulei sfânt reprezintă cea de-a treia etapă din cadrul ceremoniei. Înaintea ei, corurile abaţiei Westminster au interpretat imnuri în engleză, galeză, gaelică scoţiană şi gaelică irlandeză.

Un paravan l-a ascuns pe suveran de privirile publicului. Aceasta este considerată partea cea mai sacră a ceremoniei. Regele a dat jos roba ceremonială şi s-a aşezat pe Tronul Încoronării pentru a fi uns cu ulei sfânt. Procedura accentuează statutul spiritual al suveranului, care este şi liderul Bisericii Anglicane.

Ce implică ungerea suveranului: Arhiepiscopul de Canterbury toarnă mir din Ampulla - o sferă din aur - în Lingura Încoronării înainte să îl ungă pe rege şi să deseneze o cruce pe fruntea, pieptul şi mâinile monarhului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
pixel