Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cercetător român din SUA: O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile
WhatsApp
Un cercetător român stabilit în SUA critică măsurile luate de Ministerul Sănătății din România. O mască purtată corect este mult mai eficientă decât testările inutile, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în niște buzunare încăpătoare, susține specialistul.  Afirmațiile aparțin profesorului de boli infecţioase şi microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, Cristian Apetrei.

"Masca nu trebuie să fie perfectă pentru ca să rupă lanțul de iubire între SARS-CoV-2 și gazda lui geto-dacică. Vreau să reiterez că nu sunt un taliban al măștii. Cred, și am repetat chestia asta ad nauseam, că este excesiv să ceri oamenilor să poarte masca în toate spațiile deschise. În aer liber, transmisibilitatea SARS-CoV-2 este de 17-19 ori mai redusă decât în încăperi (încă nu știm datele legate de Omicron).... O masca purtată corect este o acțiune net, dar net mai eficientă decât 286,500 de testări inutile”, a explicat cercetătorul român pe Facebook.

Cristian Apetrei critică măsurile luate de Ministerul Sănătății. El crede că în locul măsurilor draconice pe care nu le respectă nimeni, ar trebui să fie implementate reguli eficiente care să fie impuse la locul de muncă, în cluburi, la școală, la mall și la biserică.

"Ministerul Sănătății, în loc să facă focuri de artificii cu teste inutile gratuite suportate cu o generozitate debilă de la buget, mai bine ar lua măsuri să furnizeze măști gratuite, în special pentru mediile la risc. Ar fi mult mai simplu și mai ieftin pentru bugetul statului să furnizeze măști gratuite copiilor în școli-locul cel mai vulnerabil în acest moment. Sau la biserică. Sau la spital. Altfel, testele gratuite nu sunt decât un vector de transfer al banilor de la buget în niște buzunare încăpătoare”, a precizat Cristian Apetrei.

Ministerul Sănătăţii a decis, împreună cu Direcţia de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti, să înfiinţeze centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii simptomatici la mai multe spitale din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov. De asemenea, testări se fac în școli și în cabinetele medicilor de familie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel