Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ce pensie va avea Klaus Iohannis. S-au făcut calculele, după ce președintele și-a depus cererea de pensionare 
WhatsApp
S-au făcut primele calcule cu privire la pensia pe care o va avea Klaus Iohannis, după ce acesta și-a depus cererea de pensionare din învățământ. 
Klaus Iohannis, vizită în Delta Dunării

Klaus Iohannis va avea o pensie cuprinsă între 8000 și 9000 lei, conform calculelor făcute de Anton Hadăr. Este vorba doar despre pensia care este pe bază de contributivitate, dar aici s-ar mai putea adăuga și alte sume, care reprezintă pensia specială pentru că a ocupat și alte funcții precum cea de președinte al României, dar și de primar al Sibiului.

Klaus Iohannis a avut în jur de 40 de ani de activitate în câmpul muncii și se va pensiona la limita de vârstă, pentru că în luna iunie împlinește 65 de ani. 

Înainte de a deveni primar al Sibiului și președinte al României, Iohannis a predat fizică la Colegiul Național Samuel Von Bruckenthal. După preluarea funcțiilor politice, postul a fost blocat timp de 27 de ani. Abia în acest an a fost deblocat și a fost afișat ca disponibil de Inspectoratul Județean din Sibiu. 

Klaus Iohannis vrea totuși să rămână activ

 

Klaus Iohannis nu pare însă dispus să se retragă din viața publică după expirarea ultimului mandat de președinte al României, acesta încercând în ultimii ani să acceadă la funcții în cadrul NATO sau Uniunii Europene. După ce inițial s-a vorbit despre o posibilă șefie a inițiativei "Summitului celor trei mări" sau o funcție de comisar european de Apărare, în cele din urmă Klaus Iohannis și-a depus candidatura pentru funcția de secretar general al NATO. Doar că șansele sunt reduse la minim, având în vedere că doar Ungaria și-a anunțat deschis intenția de a-l susține în defavoarea fostului premier al Olandei Mark Rutte.

Este de așteptat ca Iohannis să primească totuși un premiu de consolare, o funcție în cadrul UE sau NATO după ce va alege să se retragă cel mai probabil din cursa contra lui Rutte, aceasta fiind și strategia gândită din momentul anunțării candidaturii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel