Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
CE cere României și altor 9 țări să transpună Directiva privind energia din surse regenerabile
WhatsApp
Comisia Europeană a îndeamnat joi Croația, Cipru, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Luxemburg, Polonia, Portugalia și România să transpună Directiva privind energia din surse regenerabile.
CE cere României și altor 9 țări să transpună Directiva privind energia din surse regenerabile

Publicitate

Potrivit unui comunicat al CE, aceste țări nu au transpus integral normele UE privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile. Termenul-limită pentru transpunerea directivei respective în dreptul intern a fost 30 iunie 2021, transmite Mediafax.

 

România nu a furnizat informațiile oficiale cu privire la energia din surse regenerabile

 

În iulie 2021, Comisia a trimis o scrisoare de punere în întârziere tuturor statelor membre respective.

„Până în prezent, Croația, Germania, Ungaria, Polonia, Portugalia și România nu au reușit să furnizeze Comisiei informații clare și precise cu privire la dispozițiile naționale care transpun fiecare dispoziție a directivei, iar Ciprul, Grecia, Irlanda și Luxemburgul au notificat doar parțial măsurile naționale de transpunere a directivei”, se arată în comunicat.

Țările au acum la dispoziție două luni pentru a se conforma obligației de transpunere și pentru a notifica Comisia. În caz contrar, Comisia poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene cu privire la aceste cazuri.

 

Directiva stabilește instituirea unui obiectiv obligatoriu la nivelul UE pentru 2030

 

Directiva privind energia din surse regenerabile oferă cadrul juridic pentru dezvoltarea energiei din surse regenerabile în sectorul energiei electrice, al încălzirii și răcirii și al transporturilor din UE.

Directiva stabilește instituirea unui obiectiv obligatoriu la nivelul UE pentru 2030 privind atingerea unei ponderi de cel puțin 32% a energiei din surse regenerabile și include măsuri de asigurare a faptului că sprijinul pentru energia din surse regenerabile este rentabil, precum și de simplificare a procedurilor administrative pentru proiectele privind energia din surse regenerabile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
pixel