Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cazul medicilor români care refoloseau stimulatoare cardiace de la cadavre a ajuns în presa internațională
WhatsApp
Cazul medicilor din Iași, Brașov și Neamț cercetați pentru că preluau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților la jumătate de preț a ajuns în presa internațională. 

Cinci medici din Iași sunt cercetați de autorități, fiind acuzați că preluau dispozitive medicale de la cadavre și le montau pacienților la jumătate de preț. Potrivit unor informații din dosar, unora dintre pacienți li s-ar fi dat medicamente astfel încât să se simtă mai rău și să ajungă în situația de a avea nevoie de dispozitive.

Cazul medicilor care refoloseau stimulatoare cardiace de la cadavre a ajuns în presa internațională. 

Celebra agenție Reuters scrie că medicul vizat în acest dosar "a efectuat 238 de intervenții chirurgicale pe parcursul a șase ani din 2017, folosind ilegal implanturi extrase de la pacienți decedați sau de proveniență necunoscută și punându-și pacienții riscul de complicații grave sau deces.".

2. -imagine fara descriere- (medici-romani-reuters.png)

Publicația CNN menționează în articol că "sistemul de sănătate din România, unul dintre cele mai puțin dezvoltate din Uniunea Europeană, a fost împins de corupție, ineficiențe și management politizat."

4. -imagine fara descriere- (medici-romani-cnn.png)

Jurnaliștii Independent.co.uk scriu că România "a construit un spital în ultimele trei decenii, cheltuiește cel mai puțin pe asistență medicală din UE și zeci de mii de medici și asistente au emigrat." 

3. -imagine fara descriere- (medici-romani-independent.png)

Cazul medicilor care refoloseau dispozitive medicale

 

Polițiștii au pus în aplicare vineri dimineață 24 de mandate de percheziție domiciliară pe raza judeţelor Brașov, Iași și Neamț, la sediile sociale ale unor firme specializate în distribuirea de aparatură medicală, la domiciliile persoanelor fizice presupus a fi implicate în activitatea infracțională sau imobile deținute de aceștia, a informat Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ).

Din cercetări au rezultat indicii cu privire la faptul că unele cadre medicale ar fi efectuat mai multe intervenții chirurgicale, cu încălcarea procedurilor de lucru și a indicațiilor de utilizare a dispozitivelor medicale, care au afectat ori au pus în pericol integritatea corporală, sănătatea și chiar viața unor persoane, pacienți ai acestora, susțin procurorii.

Au fost efectuate percheziții domiciliare la sediul primăriei Movileni, la sediile unor unități medicale – spitale și la sediul unei organizații non-guvernamentale. 

Practic, ar fi vorba de o rețea de făcut bani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel