Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cazul Alex Marangon. De ce anchetatorii nu-i suspectează pe cei doi șamani, deși toate indiciile duc la ei
WhatsApp
Cazul uciderii lui Alex Marangon se complică. Anchetatorii nu au motive să creadă că cei doi vindecători sud-americani l-ar fi ucis pe acesta, pentru că nu există nici un fel de dovadă în acest sens, iar altele îi dezincriminează total. 
Misterul morții lui Alex Marangon: Dispariția șamanilor ridică noi întrebări în ancheta de la Abația Vidor

Reamintim că Alex Marangon, un tânăr barman de doar 25 de ani a fost găsit mort la câteva zile după ce a părăsit în fugă întâlnirea de tip "new age", acolo unde erau prezenți mai mulți șamani și adepți ai acestora care consumau ayahuasca, precum și alte plante halucinogene. Întâlnirea a avut loc la o mănăstire italiană din zona Vidor. Doi vindecători sud-americani l-au urmat timp de câteva minute încercând să-l convingă să revină la întâlnire, dar fără succes. 

Anchetatorii nu-i au ca suspecți pe cei doi vindecători sud-americani, deși opinia publică înclină să creadă că aceștia l-au ucis, ei fiind ultimii care l-au văzut în viață. 

Asta pentru că în timpul nopții nu s-au auzit zgomote ciudate, ori țipete de ajutor, în ciuda celor câteva zeci de metri care îl despărțeau pe Alex de grup. 

Nu este nici un semn care să ne facă să credem că cei doi vindecători au fost protagoniștii unei confruntări fizice cu băiatul. De asemenea, ar mai fi și alte neconcordanțe, mai ales în ceea ce privește timpul necesar pentru a provoca răni atât de profunde asupra corpului lui Alex. Încă se merge pe varianta apariției unor persoane fără legătură cu grupul prezent în acea noapte la mănăstirea Santa Bona, din Vidor (Treviso), relatează Rai News. 

Totuși, avocații familiei consideră că focusul cercetării ar trebui să concentreze pe cercul participanților la întâlnirea șamanică.

Până acum două zile cei doi vindecători sud-americani erau „de negăsit”, dar acum par să fie în contact cu anchetatorii.

Doar datorită certitudinii ferme a procurorului public din Treviso, Marco Martani, cazul încă este catalogat drept omucidere. Ancheta continuă să avanseze căutând atacatori violenți care s-ar fi putut afla în zonă în acel moment. 

Traumele suferite înainte de contactul cu apa

Procurorii susțin că Alex ar fi intrat în contact cu apa râului Piave când era deja inconștient, fiind lovit cu putere înainte de presupușii ucigași. Traumatismele pe care le suferise îi provocaseră deja o hemoragie foarte gravă. Pe scurt, apa inhalată în acele ultime clipe nu ar fi fost suficientă pentru a provoca moartea prin înec. 

De aici și scenariul conturat de procurori care nu admit posibilitatea unei căderi accidentale în albia stâncoasă a râului. Ipoteza urmată în primele zile presupunea o fugă nebună a lui Alex în întunericul nopții, poate sub influența unor substanțe psihotrope sau panicat pentru că era urmărit, încheiată cu căderea în albia râului de la o distanță de aproximativ cinci metri.

Unii martori au fost interogați de mai multe ori


Între timp au fost audiate practic toate persoanele prezente în noaptea dispariției, unii de mai multe ori, precum și alte persoane care au furnizat „elemente utile anchetei”.

Reconstituirea cadrului în care s-a produs evenimentul, relatează sursele de investigație, este acum finalizată și doar analizele toxicologice asupra organismului lui Alex vor oferi elementele necesare finalizării dosarului. 

Cei doi vindecători care l-au urmat pe Alex atunci când acesta a părăsit mănăstirea au fost la rândul lor interogați și, deocamdată, nu ar exista elemente împotriva lor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel