Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Cât de importante sunt migdalele pentru sănătatea intenstinelor. Iată de ce trebuie să le consumăm
WhatsApp
Studiul demonstrează că consumul unei mâini sănătoase de migdale în fiecare zi promovează producția de butirat, un avid care ajută la sănătatea și funcționarea normală a intestinelor.
Cât de importante sunt migdalele pentru sănătatea intenstinelor. Iată de ce trebuie să le consumăm  / Foto: Unsplash

Încă mai învățăm despre microbiomul uman, cele 10-100 de trilioane de microorganisme care trăiesc în corpul nostru, în primul rând în intestinul uman. Bucată cu bucată, cercetătorii pun cap la cap modul în care funcționează acest univers vast și minuscul și cum ne influențează sănătatea.

 

Consumul unei mâini sănătoase de migdale în fiecare zi ajută la sănătatea intestinului

 

Un jucător important în sănătatea intestinelor pare să fie butiratul, un acid gras care susține sănătatea intestinelor și care se găsește în migdale, conform Medical News Today.

"Acidul este important pentru sănătatea intestinelor, deoarece acționează ca sursă primară de combustibil pentru celulele colonului, permițându-le să funcționeze corect și optim. De asemenea, este implicat în semnalizarea intestinului pentru a iniția procesul de absorbție a nutrienților.", a explicat Dr. Alice Creedon  pentru Medical News Today.

"În plus, butiratul produs în intestin poate intra în fluxul sanguin, unde este implicat în reglarea sănătății în alte zone ale corpului, cum ar fi ficatul, creierul și plămânii.", completează ea.

Dr. Creedon este primul autor al unui nou studiu care explorează valoarea migdalelor ca mijloc de susținere a aportului de butirat al microbiomului.

 

Importanța migdalelor

 

Cercetarea doctorului Creedon documentează beneficiile consumului zilnic de aproximativ 56 de grame de migdale - ceea ce înseamnă aproximativ 46 de migdale.

"Butiratul susține bariera intestinală, care împiedică bacteriile și alți microbi să intre în sânge. În acest fel, butiratul poate ajuta la reducerea inflamației, la gestionarea unor afecțiuni precum IBS [sindromul colonului iritabil] și la diminuarea disconfortului gastrointestinal, cum ar fi balonarea", a declarat pentru MNT Allison Tallman, nutriționist dietetician înregistrat.

"Butiratul este produs prin fermentarea fibrelor în colon. Prin urmare, creșterea fibrelor în dietă, cum ar fi în migdale, crește nivelul de butirat, ceea ce are un efect pozitiv asupra sănătății noastre intestinale", a spus Tallman.

 

Pro și contra migdalelor

 

Vorbind despre valoarea nutritivă a migdalelor, Tallman a mai precizat că: 

"Migdalele sunt pline de diverși nutrienți într-o singură porție, cum ar fi 4 grame de fibre, 13 grame de grăsimi nesaturate "bune", 1 gram de grăsimi saturate și 50% din valoarea zilnică de vitamina E, și pot fi ușor încorporate în dieta noastră într-o varietate de moduri."

Cu toate acestea, aceste semințe vin cu unele avertismente pentru sănătatea mediului. Potrivit datelor furnizate de Almond Board of California în 2016, aproximativ 80% din migdalele din lume sunt cultivate în California.

Această cultură consumă o parte considerabilă din rezervele anuale de apă ale statului, o preocupare pentru unii, având în vedere condițiile climatice recente. Un studiu din 2019 a constatat că cultivarea unui miez de migdale necesită aproximativ 12 litri de apă.

 

Rezultatele studiului

 

Participanții la studiul actual au fost 87 de femei și bărbați adulți sănătoși, cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani. Pentru studiu, cercetătorii au împărțit participanții în trei grupuri, diferențiate prin alimentele cu care și-au înlocuit gustările obișnuite.

Un grup a mâncat două porții de câte 28 de grame de migdale întregi pe zi, în timp ce un alt grup a consumat zilnic două porții de 28 de grame de migdale măcinate. Ultimul grup de control a mâncat brioșe care au furnizat organismului o cantitate de energie echivalentă cu cea a migdalelor. Perioada de testare a fost de 4 săptămâni.

La finalul studiului, cercetătorii au constatat că grupurile de migdale aveau niveluri semnificativ mai mari de butirat în materiile fecale decât grupul de control, 24,1 micromoli pe gram, față de 18,2 micromoli pe gram.

Persoanele care au mâncat migdale întregi au avut cu 1,5 mai multe scaune în fiecare săptămână decât cele care au mâncat migdale măcinate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel