Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Casieră de la Carrefour, condamnată la închisoare pentru că nu a scanat produsele unui client 
WhatsApp
O casieră de la Carrefour a fost condamnată la un an și jumătate de închisoare pentru delapidare. Aceasta nu a scanat toate produsele unui client pe care-l cunoștea. 

Procurorii susțin că între inculpat și casiera de la Carrefour Suceava exista o înțelegere, astfel încât acesta mergea la casa unde știa că se află respectiva angajată pe care o cunoștea. Pentru ca furtul să nu trezească vreo suspiciune, femeia scana doar o parte dintre produse, de obicei cele mai ieftine, iar bărbatul plătea doar o mică parte dintre cumpărături.

Concret, conform imaginilor de pe camerele de supraveghere, individul a pus pe banda de scanat toate produsele, iar casierița a scanat doar o parte dintre ele. Astfel, bărbatul ar fi trebuit să plătească nu mai puțin de 562 lei, iar acesta plătise doar 87 de lei. Nu este specificat dacă era prima oară când cei doi au făcut această schemă de furt și delapidare, ori dacă aceasta a fost făcută doar o singură dată. 

Furtul de la Carrefour, dejucat de agenții de securitate

 

Totul a ieșit la iveală după ce agenții de securitate l-au oprit pe bărbat pentru a confrunta bonul de cumpărături cu ceea ce avea în cărucior, proaspăt achiziționat. Atunci s-a depistat marea diferență între ce era pe bon și ce era de fapt în coș. Bărbatul a fost condus în camera de interpelare, acolo unde a fost chestionat cu privire la cele întâmplate. Acesta a recunoscut totul și a achitat pe loc diferența. A fost chemată poliția, s-a întocmit dosar penal, iar după doi ani de judecată, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Mai mult decât atât, bărbatul este obligat sa presteze un număr de 60 de zile de muncă în folosul comunității. 

Mai rău au stat lucrurile pentru casiera care a fost acuzată de delapidare. În fața managerului acesta și-a recunoscut toate faptele. Femeia de 48 de ani care este și căsătorită nu s-a prezentat însă la proces, totul judecându-se în lipsa acesteia. La final, a primit și ea o pedeapsă de un an și jumătate de închisoare. Chiar dacă au trecut doi ani de proces, decizia nu este una definitivă, conform Stireasucevei.ro. 

În prezent, în foarte multe dintre supemarketurile și hipermarketurile din România au fost implementate sisteme de autoscanare a produselor. În unele hipermarketuri, casele cu casieri au fost eliminate definitiv, clienții având posibilitatea doar de a solicita ajutor asistenților pentru scanare. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel