Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Captură record de droguri în România: Cocaină ascunsă în 15 tone de pulpă de fructe congelată provenită din Ecuador
WhatsApp
Doi bărbaţi au fost reţinuţi marţi pentru trafic internaţional de droguri, după ce procurorii şi poliţiştii au descoperit în Portul Constanţa cocaină ascunsă în aproximativ 15 tone de pulpă de fructe congelată provenită din Ecuador. 
Captură droguri România

Potrivit unui comunicat al DIICOT, marţi, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Constanţa, Biroul de Combatere a Traficului de Droguri au dispus reţinerea a două persoane, de 33 şi 36 de ani, cercetate într-o cauză penală privind săvârşirea infracţiunilor de trafic internaţional de droguri de mare risc şi trafic de droguri de mare risc.

"Din materialul probator administrat a rezultat că în ziua de 18 septembrie, în cadrul unei operaţiuni de import din Ecuador, efectuată de o societate comercială din România, un container conţinând, conform documentelor, butoaie şi cutii cu pulpă de fructe a fost descărcat într-un terminal din Portul Constanţa. Având în vedere anumite date şi indicii potrivit cărora în încărcătura alimentară sunt disimulate droguri de mare risc, respectiv cocaină, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, Biroul de Combatere a Traficului de Droguri, poliţiştii DCCO Serviciul Antidrog, BCCO Constanţa-SCCO Porturi Maritime şi DOS au efectuat activităţi specifice de investigare pentru strângerea probelor necesare în cauză. Pe parcursul cercetărilor au fost identificaţi doi cetăţeni români, inculpaţi în dosarul penal, implicaţi în activitatea infracţională", se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Conform DIICOT, pe 18 septembrie, după realizarea formalităţilor vamale, containerul a fost preluat şi transportat în municipiul Aiud, iar 71 de butoaie conţinând pulpă de fructe congelate au fost mutate într-un autocamion frigorific, transbordarea fiind efectuată din containerul maritim care conţinea circa 16 tone de produs încărcat în 75 de butoaie din material plastic, fiecare având o cantitate netă de circa 200 kilograme.

DIICOT precizează că transportul avea ca destinaţie finală Olanda, unde ar fi trebuit să ajungă miercuri.

În cursul zilei luni, cu sprijinul Poliţiei de Frontieră, autocamionul a fost oprit la Punctul de trecere Nădlac 1, iar în urma controlului a fost descoperită cocaină în butoaiele care conţineau aproximativ 15 tone de pulpă de fructe, informează anchetatorii, care adaugă că, ulterior capturării drogurilor, s-a intervenit pentru prinderea persoanelor şi pentru punerea în executare a mai multor mandate de percheziţie domiciliară, inclusiv în municipiul Aiud, unde acestea ar fi amenajat un depozit pentru a plasa o parte din marfa transportată, respectiv patru butoaie din material plastic şi 88 de cutii ce conţineau aproximativ 880 kilograme fructe congelate.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Constanţa urmează să fie sesizat cu propunerea de arestare preventivă a celor doi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel