Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia face referendum pentru reducerea numărului de parlamentari. Premierul Conte spun cum va vota
WhatsApp
Pe un model care sună deja foarte cunoscut pentru români, Italia face referendum pentru reducerea numărului de parlamentari. Tema a fost adusă astăzi în discuție de premierul Conte care în plină campanie electorală spune că va vota "da". 
Sursa foto: Facebook @Giuseppe Conte

„Aceasta este o reformă votată de majoritatea covârșitoare a parlamentului. Dacă treci de la 945 la 600 de parlamentari, opinia mea este că nici un prerogativ parlamentar nu este subminat. Cu noile reguli, oricine este ales se va simți și mai responsabil," a declarat premierul Giuseppe Conte. 

Conte merge chiar mai departe și spune că se impune și o nouă lege electorală. 

"Sper să fie adoptată o lege electorală precum cea care rezultă din acordul majorității: îmi place foarte mult neîncrederea constructivă," a mai spus Conte.

Totodată, acesta spune că și-ar dori ca președintele Mattarella să obțină un al doilea mandat de președinte, actualul terminându-se în 2022. 

"Cred că președintele Mattarella își joacă rolul într-un context foarte provocator într-un mod impecabil, cu mare echilibru și înțelepciune," a declarat premierul Italiei, potrivit Corriere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel