Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Călin Popescu-Tăriceanu, la DNA: „Tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate şi aberante”
WhatsApp
Fostul preşedinte al Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat, vineri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect, adăugând că dosarul în care este cercetat "pleacă de la o serie de premise false, eronate şi aberante".
Sursa foto: captură Antena 3

„Am fost chemat la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect într-un dosar în care sunt acuzat de obţinerea unor foloase indirect, de mită. Dar, ceea ce vreau să precizez este că tot acest dosar pleacă de la o serie de premise false, eronate şi aberante. Şi anume: în perioada în care am condus Guvernul României, Guvernul a emis o serie de hotărâri de Guvern care să favorizeze o anumită companie. Prim-ministrul nu dă, aşa, din pixul lui hotărâri de Guvern cum îşi imaginează poate unii, ele sigur că parcurg o întreagă procedură administrativă, sunt avizate din punct de vedere legal şi, de aici, toată construcţia care a fost făcută de procurori este pe o bază falsă”, a declarat Tăriceanu.

El a precizat că a cerut timpul necesar pentru studierea probelor suplimentare despre care procurorii spun că le-au depus la dosar şi va urma procedurile prevăzute în cadrul procesului.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a transmis miercuri procurorului general Gabriela Scutea cererea de urmărire penală încuviinţată de preşedintele Klaus Iohannis privind începerea urmăririi penale a lui Călin Popescu-Tăriceanu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel