Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Căldură, nervi și aglomerație. Românii care merg în vacanță în Grecia stau ore în șir în vamă: Cozi de 6 kilometri la Kulata
WhatsApp
Drumul spre mult-așteptta vacanță în Grecia începe cu ore pierdute în maşină, la niște cozi fără sfârşit în vămi. Românii care au trecut vineri seară prin vama Kulata au format cozi de 6 kilometri ca să ajungă la punctul de control.
Sursa foto: captură Antena 3

Pe la vama Kulata, la frontiera Bulgariei cu Grecia, trec majoritatea românilor care merg în vacanță. Concediul în Grecia a început cu o așteptare în vamă de o oră și jumătate. Pentru turiști, pare fără sfârșit.

În vama Giurgiu, numărul poliţiştilor de frontieră a fost suplimentat, dar, chiar şi aşa, la arterele pentru camioane sunt cozi de 9 kilometri. În Bulgaria, începând cu luna aceasta, se aplică noi taxe de drum pentru circulaţia maşinilor care transportă marfă şi persoane.

Românii care merg în vacanță în Grecia stau ore în șir în vamă

 

La vama Giurgiu, la prima oră, nu erau multe mașini care așteptau pentru control. Turiștii spun că s-au înarmat totuși cu răbdare când au plecat de acasă.

Cel mai mult au de așteptat însă șoferii de camioane care trec prin vama Giurgiu.

Coloana se întinde pe aproape 9 kilometri, deși sunt deschise toate cele 4 artere de circulație. Sunt mulți transportatori din Ucraina care vin pe această rută, singura disponibilă de când Marea Neagră e blocată.

Cozi de 6 kilometri la Kulata

 

„Venim de 11 ani aici. Niciodată nu am găsit prins în halul ăsta de aglomerat. Cred că maxim am așteptat vreo 45 de minute“, spune un turist.

În această perioadă, polițiștii de frontieră muncesc la foc continuu.

„În ultimele 24 de ore, pe aici, prin vama Giurgiu, au ieșit 14 mii de persoane. Vorbim despre 1.300 de camioane și 3 mii de autoturisme. E o perioadă plină, polițiștii de frontieră muncesc la foc continuu, pentru că mulți români pleacă în vacanță noaptea", transmite jurnalistul TVR de la fața locului.

„Venim de 11 ani aici. Niciodată nu am găsit prins în halul ăsta de aglomerat“

 

Polițiștii de frontieră le recomandă șoferilor să pregătească din timp documentele de călătorie pentru a trece granița și să consulte aplicația trafic online, de unde pot afla timpii de așteptare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel