Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Britanicii s-au răzgândit: Doar 9% consideră Brexit-ul un succes
WhatsApp
Un sondaj efectuat recent în Marea Britanie arată faptul că foarte puțini dintre britanici consideră Brexit-ul un succes (9%), în timp ce majoritatea (62%) cred că procesul de ieșire din UE a fost un eșec. 

Numai 9% dintre britanici consideră acum Brexitul mai mult un succes decât un eşec, indică un sondaj YouGov, informează luni PA Media/dpa, citate de Agerpres.

În schimb, 62% descriu Brexitul ca fiind mai degrabă un eşec.

Potrivit companiei de sondare a opiniei publice, aşa-numitul 'Bregret' a urcat la noi cifre record, în timp ce numărul britanicilor care spun că a fost corect să se voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană în 2016 a coborât la cel mai scăzut nivel, 31%.

Un procent aproape dublu, 56%, spun că a fost un gest greşit.

Cifrele sugerează că mulţi oameni sunt de acord cu Nigel Farage - fostul lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Regatului Unit) şi al Partidului Brexit -, care a declarat săptămâna trecută că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană 'a eşuat'.

Chiar şi printre cei care au votat 'Leave' (pentru ieşirea din UE), 37% afirmă că Brexitul este mai degrabă un eşec.

Cei mai mulţi dintre ei i s-ar alătura lui Farage în a pune responsabilitatea acestui eşec pe seama Partidului Conservator, 75% spunând că 'Brexitul avea potenţialul să fie un succes, dar implementarea sa de către acest guvern şi/sau cele anterioare l-a făcut să eşueze'.

Potrivit sondajului, aproximativ 72% dintre britanici sunt de părere că guvernul gestionează prost Brexitul, inclusiv 63% dintre cei care au votat 'Leave'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel