Borșul ciobanului este una din cele mai gustoase rețete culinare din bucătăria românească. Nu-ți trebuie cine știe ce ingrediente complicate, iar rezultatul este unul deosebit. Iată cum se face.
S-ar putea să îți placă și: Clătite de cartofi în stil maghiar. Uită de cartofii prăjiți! Iată rețeta simplă pentru o gustare sățioasă sau o garnitură deosebită
- carne de miel
- untură
- ceapă
- ardei gras verde și roșu
- morcov
- țelină
- pătrunjel
- suc de roșii (preferabil făcut în casă)
- taiței
- sare și piper
- ardei iute
Borșul ciobanului este o zeamă de miel fraged. Carnea este fiartă de două ori la foc puternic. Se scurge și se lasă să se astâmpere la foc de fag. Se adaugă legumele culese din ogradă, se aruncă o mâna de sare și se lasă totul la fiert pe un foc domol.
Se preferă ca sucul de roșii să fie de casă, pentru că acesta transformă borșul într-o delicatesă. La fel și taiețeii, care leagă totul ca într-o poveste. Cine are timp să-i facă în casă, este recomdandat.
După ce borșul a fiert suficient, la final, se aruncă pe deasupra verdeață proaspăt culeasă din grădină.
Atunci când borșul ciobanului este gata, se servește cu ardei iute… ca la stână.
Poftă bună!
Dacă ți-a placut această rețetă tradițională, cu siguranță îți va plăcea și cea de carne amețită, un preparat vechi de acum 100 de ani.
Rețetă de aici.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News