Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Boris Johnson: "Putin va eșua". Premierul britanic califică atacul rusesc asupra Ucrainei drept o crimă de război
WhatsApp
"Putin va eșua": Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, califică atacul rusesc asupra Ucrainei drept o crimă de război.
Putin s-a supărat pe Boris Johnson și îl interzice în Rusia

Premierul Marii Britanii a subliniat că țara sa va continua să sprijine Ucraina și a subliniat că acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în Ucraina se califică drept crimă de război.

Johnson a declarat în fața parlamentului că trupele lui Putin bombardează civilii din Ucraina și că președintele rus a "calculat foarte greșit" răspunsul Ucrainei la invazie, a relatat CNN. 

„Vladimir Putin comite crime de război în timp ce trupele rusești intensifică bombardamentele asupra orașelor din Ucraina“, a afirmat Boris Johnson.

El a spus că ceea ce este deja vizibil din acțiunile regimului Putin - bombardarea civililor - "se califică pe deplin drept crimă de război".

Boris Johnson: "Putin va eșua"

 

"În atacul său atroce asupra unei țări suverane, el a subestimat rezistența extraordinară a poporului ucrainean și unitatea și determinarea lumii libere în opoziția sa față de barbarie. Dacă Putin își dublează acțiunile, la fel vom face și noi, prin creșterea în continuare a presiunii economice și sprijinirea Ucrainei cu finanțare, arme și ajutor umanitar", a adăugat Johnson.

El a dat asigurări că Marea Britanie "va continua să strângă lațul în jurul regimului lui Putin".

"Putin trebuie să eșueze în aventura sa și nu am nicio îndoială că va eșua, iar noi vom reuși să apărăm Ucraina", a declarat Johnson, citat de standard.co.uk.

Premierul britanic l-a acuzat pe președintele rus de atacuri "abominabile", în timp ce capitala Ucrainei, Kiev, se pregătea de un asediu, iar al doilea oraș, Harkov, a suferit o nouă lovitură.

Premierul britanic califică atacul rusesc asupra Ucrainei drept o crimă de război

 

Johnson a vorbit, miercuri dimineață, cu președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky, promițând sprijin suplimentar și arme pentru forțele care rezistă armatei ruse.

Loviturile care au avariat memorialul Holocaustului Babi Yar din Kiev și piața centrală din Harkov au stârnit repulsie, iar aliații occidentali se tem că este un semn al unei schimbări în tacticile rusești, care se îndreaptă în continuare spre țintirea fără discriminare a zonelor urbane.

Pentru prima dată, Marea Britanie l-a acuzat, în mod explicit, pe Putin de crime de război, Downing Street susținând că "acte oribile" au loc aproape în fiecare oră, pe măsură ce sunt vizate centrele de populație.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel