Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Blue Air cere Guvernului României o Hotărâre privind acordarea ajutorului de stat
WhatsApp
Piloții de la Blue Air au transmis, miercuri, o scrisoare deschisă către premierul Ludovic Orban în care îi cer să emită Hotărârea de Guvern privind acordarea ajutorului de stat, pentru că doar așa poate fi salvată aviația civilă română.

Scrisoarea deschisă adresată premierului Ludovic Orban este semnată de Sindicatul Piloților Blue Air.

„Putem să controlăm un avion, dar nu putem să controlăm mediul socio-politic, economic sau sanitar. Putem decide în ce direcție să zboare o aeronavă, dar nu în ce domeniu se alocă fondurile de redresare a economiei. Este în puterea dumneavoastră să decideți și nu putem decât să fim onorați de faptul că aveți încredere în noi și că ați ales să susțineți sectorul aviației de transport pasageri din România”, se arată în scrisoare, potrivit Mediafax.

Piloții îi transmit lui Orban „nevoia iminentă” de a emite HG pentru aprobarea ajutorului de stat.

„Dorim să vă transmitem nevoia iminentă de a emite Hotărârea de Guvern pentru aprobarea ajutorului de stat conform OUG 139/19 August 2020, pentru a ne putea exercita meseria în continuare. Menționăm că măsuri similare au fost luate și implementate și de alte state pentru a-și siguranța acest domeniu-cheie al economiilor naționale și considerăm că acordarea garanției de stat pentru accesarea împrumutului reprezintă un câștig pentru toate entitățile implicate: pasageri, angajați, colaboratori și nu în ultimul rând economia României”, spun piloții.

Potrivit acestora, piloții riscă să rămână fără locuri de muncă și vor fi forțați să își ofere serviciile pentru companii străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel