Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bitcoin sare peste 60.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2021
WhatsApp
Bitcoin și-a continuat creșterea miercuri, trecând peste 60.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2021.
Bitcoin sare peste 60.000 de dolari pentru prima dată din noiembrie 2021

Prețul criptomonedei emblematice a fost ultima dată mai mare cu 6%, la 60.391,10 dolari, potrivit Coin Metrics. Anterior, a urcat până la 60.734,42 dolari. Acesta se află chiar sub maximul său istoric de 68.982,20 dolari.

Investitorii se așteaptă ca acesta să stabilească un nou record după lansarea ETF-urilor și odată cu viitorul eveniment de înjumătățire a rețelei, care, din punct de vedere istoric, a pregătit terenul pentru un raliu major în lunile care urmează.

 

Criptomoneda a înregistrat un salt de peste 15% în doar patru zile

 

De la începutul anului, bitcoin a câștigat 40%, ca urmare a interesului reînnoit pentru moneda digitală după ce SUA a aprobat primele ETF-uri spot de bitcoin. Acest lucru a permis investitorilor să intre în jocul Bitcoin fără toate riscurile de a investi direct în moneda încă controversată.

Între timp, un eveniment tehnic numit "înjumătățire", care limitează extragerea de noi bitcoini, se apropie în aprilie și va menține probabil prețurile bitcoin în creștere. Criptomoneda este acum la doar 10.000 de dolari distanță de a depăși maximul istoric de 68.999 de dolari.

 

Ce este înjumătățirea bitcoin?

 

În aprilie, recompensa pe care minerii o primesc pentru baterea de noi bitcoin va fi înjumătățită, de la 6,25 bitcoin la 3,125. Acest lucru se întâmplă o dată la patru ani și va continua până când vor fi minate toate cele 21 de milioane de bitcoini.

Înjumătățirea a fost inclusă în codul bitcoin încă de la început pentru a asigura raritatea și pentru a se proteja de inflație. Evenimentele anterioare de înjumătățire au coincis cu creșteri uriașe ale prețului bitcoin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel