Citește și Rețeta de mucenici a lui chef Scărlătescu. Desertul pentru 9 martie cu o savoare aparte
100 gr de brânză Chedar
200 gr făină tare
200 g de unt (la temperatura camerei)
1 ou
2 linguri de lapte
1 lingură praf de copt
1 linguriță de muștar
Pregătirea este foarte simplă: vom pune untul, brânza, oul, laptele, muștarul și sarea în paharul robotului de bucătărie și vom amesteca până vom obține o cremă netedă, ca un unguent.
Cu ajutorul unei site, adăugați făina amestecată cu praful de copt și amestecați bine cu mâinile până obțineți un aluat compact, neted și omogen. Il lasam sa se odihnească la frigider 30 de minute. După acest timp întindem aluatul, pe o hârtie de copt, cu o grosime de jumătate de centimetru pe masa noastră de lucru.
Apoi vom folosi partea din spate a unei duze (dacă nu o aveți, puteți folosi un mic tăietor circular) pentru a face găurile caracteristice ale brânzei. O vom face într-un mod neregulat, imitând o brânză adevărată.
Odată ce avem tot aluatul perforat, vom tăia porțiile cu un cuțit. Ne vom preface că desenăm o pânză de păianjen. Mai întâi vom face tăieturi drepte în formă de stea și apoi câteva cercuri, în acest fel vom obține fursecuri în formă de triunghi, dar de diferite dimensiuni și forme.
Punem hârtia de copt pe aluat și mai punem la frigider încă 15 minute. După acest timp, scoatem și profitând de faptul că aluatul va fi puțin mai ferm, separăm porțiile înainte de a introduce în cuptor.
Băgăm la cuptorul preîncălzit la 180º timp de 12 minute. Scoateți din cuptor, lăsați prăjiturile să se răcească 5 minute în aceeași tavă și apoi așezați-le pe o farfurie până se răcesc complet.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News