Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biosenzor care detectează coronavirus, dezvoltat în Elveția
WhatsApp

Oamenii de știință elvețieni lucrează la dezvoltarea un senzor pentru detectarea noului coronavirus, care ar putea fi utilizat pentru a măsura concentrația virusului în mediu, a anunțat guvernul elvețian. 

"Senzorul nu va înlocui în mod necesar testele de laborator stabilite, dar ar putea fi utilizat ca o metodă alternativă pentru diagnosticul clinic și, în special, pentru a măsura concentrația de viruși în aer, în timp real, în locuri aglomerate", a spus directorul lucrărilor profesorul Wang. 

Dispozitivul, capabil să detecteze rapid și în mod sigur noul coronavirus, a fost dezvoltat de o echipă de cercetători de la Laboratoarele Federale de Știință și Tehnologie împreună cu Școala Politehnică din Zurich și spitalul Universitar din Zurich, condusă de profesorul Jing Wang. 

Jing Wang și echipa sa au dezvoltat o metodă de test sub forma unui biosenzor optic. Senzorul combină două efecte diferite pentru a detecta virusul în siguranță și în mod sigur: un efect optic și un efect termic. Adică poate „vedea” și „simți” viruși în aer și trimite alerte atunci când detectează concentrații mari de COVID-19, scrie swissinfo.ch.

Aparatul marchează doar o potrivire atunci când intră în contact cu virusul pe care îl căută și este suficient de precis pentru a spune diferența dintre virusul SARS din 2003 și noul coronavirus. 

Biosenzorul ar putea fi implementat în spații publice, cum ar fi spitale sau gări, pentru a detecta concentrații mari de viruși specifici în aer. Acest lucru ar putea ajuta autoritățile să limiteze infecțiile prin ținerea persoanelor departe de aceste zone.

Comunicatul avertizează că senzorul nu este încă pregătit pentru utilizare în spațiul public. "Mai sunt necesare mai multe etape de dezvoltare, de exemplu, un sistem care aspiră aer, concentrează aerosolii și eliberează ARN de viruși." Lucrările de dezvoltare sunt încă necesare, subliniază Jing Wang, dar, odată ce senzorul este gata, principiul s-ar putea aplica altor virusuri și ar putea ajuta la detectarea și oprirea epidemiilor într-o etapă timpurie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel