Potrivit unui bilanț al IGSU, în ultimele 24 de ore au fost afectate județele Bihor, Botoșani, Bistrița-Năsăud, Cluj, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Sălaj, Suceava, Teleorman, Vâlcea, precum și municipiul București, unde s-a intervenit pentru evacuarea apei din 6 case, 4 anexe gospodărești, 10 beciuri/subsoluri și 1 pasaj rutier.
De asemenea, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea unor elemente de construcție desprinse de pe acoperișurile a 44 obiective economice sau blocuri de locuințe, cât și pentru degajarea a 293 copaci și 39 stâlpi căzuți pe carosabil, fiind afectate 57 autoturisme.
Nu au fost înregistrate victime, susține IGSU.
Traficul rutier a fost temporar blocat pe 6 drumuri naționale (DN 29D/BT, DN 66/HD, DN 1/PH, DN 1C/SJ, DN 15C/SV și DN 67B/VL) și pe 4 drumuri județene (DJ 291/BT, DJ 138/HR, DJ 108F/SJ și DJ 110/SJ) din cauza copacilor rupți și a apei adunate de pe carosabil.
Joi dimineața mai sunt intervenții în desfășurare pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice în județele Ilfov, Dâmbovița și în municipiul București.
Au fost transmise 32 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, astfel: 18 mesaje privind prezența animalelor sălbatice (urși), în județele: Argeș (3), Bacău, Brașov (4), Covasna, Harghita (3), Mureș (6); 14 mesaje privind fenomenele meteorologice, în județele: Bacău (2), Botoșani, Iași, Ilfov, Maramureș, Neamț, Sălaj (4), Suceava, Vrancea și mun. București.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News