Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bilanțul deceselor de pe insula italiană Ischia, după alunecările de teren cauzate de ploile torenţiale, crește la șapte persoane
WhatsApp
Cel puţin şapte persoane, inclusiv un nou-născut şi doi copii, au fost ucise pe insula de vacanţă Ischia, din sudul Italiei, după ce o alunecare de teren cauzată de ploile torenţiale a devastat un oraş, a declarat duminică un oficial local.

Cinci persoane erau încă date dispărute, a declarat prefectul Napoli, Claudio Palomba, într-o conferinţă de presă.

Zeci de lucrători de urgenţă s-au grăbit să ajungă pe insulă, în timp ce scafandrii de salvare căutau în apele de lângă coastă, a spus acesta. Un val de noroi, resturi şi pietre s-a desprins sâmbătă de pe cel mai înalt munte al insulei şi s-a prăbuşit peste casele şi drumurile din şi în jurul oraşului Casamicciola Terme.

Fotografii şi videoclipuri au arătat clădiri distruse de alunecare de teren şi mai multe maşini împinse în mare de ceea ce un locuitor a descris drept "o cascadă de apă şi noroi", potrivit Reuters.

Guvernul italian a decretat duminică starea de urgenţă pentru insula Ischia din sudul Italiei, unde sâmbătă dimineaţa s-a produs o alunecare de teren, provocată de ploi torenţiale. În mijlocul dezastrului s-au aflat și români.

Români în mijlocul iadului produs de alunecările de teren din Italia

 

Oficialii italieni au declarat stare de urgență un an și vor aloca imediat două milioane de euro pentru intervenții de urgență.

Un bărbat era pe munte, la vânătoare, când viitura l-a luat pe sus și l-a purtat până în locul din care a fost salvat - garajul unei case. La fel ca el, și un român a fost în pericol de moarte.

„Chiar în faţa lui s-a prăbuşit peretele ăla de cărămida. Se întorcea de la serviciu. A plouat acum două zile, mult, vreo 3 ore intens. Şi au venit de sus de pe munte, de pe versanţi, au venit aversele, apa şi a ajuns cu pământ, cu tot ce a luat în cale”, a declarat Sorin Albu, ruda unui român din Ischia, pentur Știrile ProTv.

Apa scursă de pe versanți a fost atât de puternică încât a luat cu ea zeci de mașini și le-a purtat spre mare. Au căzut 126 de litri de apă pe metru pătrat de la 12 noaptea până la 6 dimineața. Un record pentru ultimii 20 de ani. Pământul nu a putut să absoarbă suvoaiele așa că terenul a luat-o la vale provocând distrugeri apocaliptice. În zona afectată locuiau cel puțin doua mii de persoane.

„Sunt în total 11 persoane disparute care sunt căutate, sunt 30 de familii izolate, nu au curent, nu au apă şi străzile pentru a ajunge la ei sunt impracticabile. Trebuie curățate de noroi. Noroiul are cam 1 m şi jumătate înălţime”, a povestit Crina Suceveanu, jurnalista din Italia.

Vezi continuarea AICI. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel