Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Bijuterie super rară descoperită pe epava Titanicului, la 111 ani de la scufundarea sa în Atlantic
WhatsApp
Un colier de aur pierdut cu un dinte de rechin megalodon a fost descoperit pe Titanic după 111 ani mai târziu.
Un meniu unic de pe Titanic, care arată cu ce s-au ospătat bogații înainte ca vasul să se scufunde, se vinde cu o sumă impresionantă / Foto: Captură video youtube

Colierul de aur a fost identificat în imaginile filmate de Magellan Ltd în cadrul eforturilor de a capta primele scanări digitale ale epavei.

Oamenii de știință au luat mii de imagini digitale pentru a crea un "geamăn digital" al pachebotului de pasageri, care s-a scufundat în 1912 după ce a lovit un iceberg în timpul călătoriei sale inaugurale spre New York.

Geamănul digital a fost creat cu ajutorul cartografierii de mare adâncime a adevăratului Titanic, care se află la 3.800 de metri adâncime în Atlantic.

 

Cercetătorii presupun că mai sunt și alte bijuterii nedescoperite încă



Alte obiecte din jurul colierului nu au fost încă identificate, dar acesta pare să fie înconjurat de mărgele mici în formă de inel.

Se știe că dinții rechinului dispărut megalodon ajung la o lungime de peste 15 cm, iar forma distinctivă a atras atenția lui Magellan.

Proprietarul colierului rămâne necunoscut, dar compania intenționează să folosească inteligența artificială pentru a-l identifica și pentru a contacta strămoșii celor 2.200 de persoane care se aflau la bord când s-a scufundat nava.

Inteligența artificială va studia imaginile cu pasagerii, concentrându-se pe fețele lor și pe hainele pe care le purtau atunci când s-au urcat pe navă.

Directorul Magellan, Richard Parkinson, a descris descoperirea ca fiind "uimitoare, frumoasă și uluitoare".

 

Comorile de pe Titanic nu pot fi aduse la suprafaţă



"Ceea ce nu se înțelege pe scară largă este că Titanicul este în două părți și că există un câmp de resturi de trei mile pătrate între prova și pupa", a declarat el pentru ITV.

"Echipa a cartografiat câmpul cu atâtea detalii încât am putut să distingem aceste detalii".

Un acord între Marea Britanie și SUA împiedică membrii publicului să scoată artefacte din patul înconjurător sau din epava propriu-zisă, ceea ce înseamnă că colierul va trebui să fie lăsat la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel