Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Biban de mare cu roșii într-un sos de unt cu lămâie, rețeta secretă a bucătarilor. Trei moduri diferite de a-l găti
WhatsApp
Suficient de simplu pentru cina de zi cu zi și suficient de elegant pentru divertisment, bibanul de mare aromat cu roșii în sos de unt de lămâie va fi următoarea ta rețetă preferată.
Biban de mare cu roșii într-un sos de unt cu lămâie, rețeta secretă a bucătarilor. Trei moduri diferite de a-l găti / Foto: Unsplash

O asociere populară de alimente este peștele și untul cu lămâie. Sucul de lămâie luminează aroma naturală a peștelui, echilibrând în același timp gustul sărat al acestuia, iar untul - ei bine, totul are un gust mai bun cu unt!

Ce gust are bibanul de mare? Bibanul de mare are o aromă ușoară, delicată (adică nu are un gust foarte "de pește") și ușor dulce. Când este gătit, tinde să fie umed, onctuos și fraged, cu o textură incredibilă - și este unul dintre peștii preferați!

Se mănâncă pielea bibanului de mare? Pielea de pe biban de mare este comestibilă. Mai mult, bucătarii recomandă să lăsați pielea pe o parte a fileului atunci când îl gătiți, deoarece ajută la menținerea legăturii. Acest pește se poate desface destul de ușor când este gătit, conform Seasoned Kitchen.

 

Bibanul de mare și bibanul chilian nu sunt același lucru

 

Bibanul de mare este, de fapt, un nume oarecum generic care se aplică la mai multe specii diferite de pește. Bibanul de mare dungat, negru și barramundi (sau asiatic). toate fac parte din familia bibanului.

Bibanul chilian, deși popular, nu este de fapt un biban de mare; este o rebranduire inteligentă a peștelui de mare din Patagonia. Este, de asemenea, gustos, dar țineți cont că are un conținut mai mare de mercur.

 

Cum să selectați peștele perfect de biban de mare

 

Iată câteva sfaturi despre cum să știți că bibanul de mare este proaspăt atunci când cumpărați fileuri (de care veți avea nevoie pentru această rețetă):

Miroase-l. Orice pește proaspăt pe care îl achiziționați ar trebui să miroasă proaspăt, curat și puțin ca oceanul. Dacă miroase a pește, nu este proaspăt.

Înțepați-l. Carnea trebuie să fie fermă și elastică, nu moale, iar orice umezeală de pe ea trebuie să fie clară, nu tulbure. Și nu ar trebui să aibă o senzație vâscoasă!

Uitați-vă la pielea peștelui. Ar trebui să fie strălucitoare și netedă.

 

Biban de mare cu roșii în sos de unt cu lămâie - Ingrediente


- 4 fileuri de biban de mare 

- 13 g de ulei de măsline extravirgin

- Sare kosher, după gust

- Piper proaspăt măcinat, după gust

 

Roșii în sos de unt cu lămâie

- 28 g de unt nesărat

- 28 g de suc proaspăt de lămâie

- 30 g de capere scurse

- 10 g de ceapă roșie tocată mărunt

- 5 g de pătrunjel proaspăt tocat (se poate folosi și mărar sau busuioc proaspăt tocat)

- 300 g de roșii, tăiate în două 

- Sare kosher, după gust

- Piper proaspăt măcinat, după gust

 

Biban de mare cu roșii în sos de unt cu lămâie - La grătar

 

Preîncălziți grătarul la mediu-mare spre mare. Așezați un grătar sau o folie de aluminiu unsă pe grătar.

Ungeți ambele părți ale fileurilor de biban de mare cu ulei de măsline și asezonați-le cu sare și piper. Așezați pe grătar (sau pe folia de aluminiu) pe grătarul preîncălzit și gătiți timp de 10 minute pentru fiecare 2,5 cm grosime (în punctul cel mai gros), întorcându-le la jumătatea timpului de gătire.

Se lasă să stea între 5 și 10 minute înainte de a servi.

 

Biban de mare cu roșii în sos de unt cu lămâie - Prăjit

 

Preîncălziți cuptorul la 230 de grade. Pulverizați o tavă de copt mare și puțin adâncă cu spray de gătit antiaderent.

Ungeți ambele părți ale fileurilor de biban de mare cu ulei de măsline. Se asezonează cu sare și piper.

Ungeți sau pulverizați o tigaie antiaderentă cu spray de gătit și puneți-o la foc mare. Când este fierbinte (dar nu fumegă), puneți fileurile, cu partea cu pielea în jos, în tigaie și gătiți-le timp de 2 minute. Întoarceți fileurile și continuați să gătiți timp de 1 minut sau până când devin aurii.

Așezați fileurile, cu pielea în jos, în vasul de copt pregătit, într-un singur strat. Se prăjesc la cuptor, fără capac, 8-10 minute pentru fiecare 2,5 cm de grosime (în punctul cel mai gros), până când sunt opac și abia gătiți.

Se lasă să stea 5 până la 10 minute înainte de a servi.

 

Biban de mare cu roșii în sos de unt cu lămâie - Sous vide

 

Se condimentează fileurile de biban de mare cu sare și piper. Așezați-le într-un singur strat în două pungi care se pot închide în vid sau în 2 pungi cu fermoar. Împărțiți uleiul de măsline între pungi. Închideți pungile și puneți-le la frigider timp de 30 de minute sau până peste noapte.

Preîncălziți aparatul de gătit sous vide la 130 de grade. Dacă folosiți pungi cu fermoar, scoateți tot aerul din pungi. Adăugați fileurile sigilate în baia de apă și gătiți-le timp de aproximativ 30 de minute pentru fiecare 2,5 cm de grosime (în punctul cel mai gros). Nu recomand să lăsați să se gătească mai mult de 45 de minute, altfel textura se poate schimba.

Scoateți fileurile din pungi (se pot destrăma, așa că faceți acest pas cu atenție!) și puneți-le pe un prosop de hârtie; uscați ușor vârfurile. Ungeți sau pulverizați o tigaie antiaderentă cu spray de gătit și puneți-o la foc mare.

Când este fierbinte (dar nu fumegă), puneți fileurile, cu partea superioară în jos, în tigaie și gătiți-le timp de 2 minute sau până când devin aurii. Lăsați să stea 5 minute. (Alternativ, puteți frige partea de sus a fileurilor pe un grătar uns cu ulei, la foc mare).

 

Roșii în sos de unt cu lămâie

 

După ce peștele este gătit și în timp ce se odihnește, pregătiți sosul:

Într-o cratiță mică, topiți untul la foc mediu-jos, doar până când începe să se rumenească, aproximativ 3-4 minute (cel mai bine este să o faceți într-o cratiță mai deschisă la culoare, astfel încât să puteți vedea cu ușurință culoarea untului).

Reduceți focul la mic, adăugați sucul de lămâie, caperele, șaloturile și pătrunjelul și lăsați să se gătească timp de 3 minute. Încorporați roșiile, măriți focul la mediu și gătiți doar până când roșiile sunt bine încălzite. Se condimentează după gust cu sare și piper.

Puneți roșiile și sosul de unt cu lămâie peste pește și serviți imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel