Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Un profesor român s-a apucat de furat din magazine pentru ca fiul său, un cunoscut avocat din România, să îi acorde atenție
WhatsApp
Un profesor român pensionar din Meulebeke riscă 12 luni de închisoare la tribunalul din Bruges pentru mai multe infracțiuni de furt din magazine din Tielt și Izegem. Cu toate acestea, I.C. (68) nu a comis infracțiunile din lipsă de bani, așa cum se afirmă adesea. A vrut să atragă atenția fiului său, un avocat din România.
politia_belgia

În primăvara anului 2021, personalul de la Supra Bazar din Tielt a observat un număr impresionant de pixuri Parker care dispăreau de pe rafturi. Au decis să instaleze o mică cameră de luat vederi și au văzut cum, pe 18 iunie, un bărbat a luat trei pixuri fără să plătească.

Pe 28 iunie, vehiculul suspectului a apărut din nou în parcarea supermarketului. O vânzătoare a decis să-l urmărească și a văzut cum bărbatul de la casierie a oferit câteva fluierături de arbitru drept avertizare. La o inspecție mai atentă, însă, s-a dovedit că în geaca sa se aflau din nou diverse bunuri furate. Acest lucru s-a întâmplat și în cazul vehiculului său.

I.C. (68), un fost profesor de naționlitate română, ar putea fi legat de alte patru infracțiuni specifice de furt din magazine în timpul investigațiilor ulterioare. Pe 18 iunie, el a dat o lovitură și la magazinul Colruyt din Tielt. A fugit cu un ceas inteligent și un powerbank.

Un profesor român s-a apucat de furat pentru ca fiul său, un cunoscut avocat din România, să îi acorde atenție

 

Pe 28 iunie, a furat bunuri în valoae de 316 euro din aceeași sucursală. În acea zi, el a furat și niște chiloți de damă de la Supra Bazar din Tielt. În cele din urmă, la 25 iunie, I.C. a furat diverse produse multimedia și cosmetice din Colruyt din Izegem.

Românul s-a dovedit a nu fi un hoț obișnuit. Este un profesor pensionar și provine dintr-o familie bună. El a spus că a vrut să atragă atenția fiului său, un cunoscut avocat în România.  Probabil că I.C. a sperat că bărbatului îi va părea rău când va auzi că tatăl său se află în arest preventiv. Și așa s-a întâmplat.

"După moartea soției sale, clientul meu a început o nouă relație cu o femeie mai tânără", a explicat avocatul Kris Vincke. "Asta și o problemă de moștenire au provocat o ruptură între el și fiul său. Nu a apucat să își vadă nepoții și a vrut să schimbe acest lucru. După furtul din magazine a început să primească atenția fiului său. Așadar, clientul meu a reușit să-și atingă scopul", a declarat avocatul românului, citat de HLN.be.  Apărarea a insistat asupra unei suspendări a pedepsei. Sentința va fi pronunțată pe 2 iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel