Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belarus pregătește trupe în timp ce Ucraina se teme că Putin va declara război total
WhatsApp
Belarus a început miercuri exerciții bruște de mare amploare ale forțelor sale militare, a declarat Ministerul Apărării al țării, pe măsură ce crește temerile că președintele rus Vladimir Putin va declara oficial război Ucrainei pe 9 mai.
Rusia declară că a câștigat pe câmpul de luptă, în timp ce NATO își intensifică sprijinul pentru Ucraina / Foto Ilustrativ

Ministerul Apărării din Belarus a declarat într-o declarație că exercițiile trebuie să testeze pregătirea pentru luptă și nu reprezintă nicio amenințare pentru vecinii săi sau pentru comunitatea europeană.

„Este planificat ca testul (de pregătire pentru luptă) să implice deplasarea unui număr semnificativ de vehicule militare, care pot încetini traficul pe drumurile publice”, a spus ministerul, potrivit Politico.

Exercițiile urmăresc „să evalueze gradul de pregătire și capacitatea personalului de a răspunde prompt la posibile situații de criză”, se arată în declarație, adăugând că Belarus va studia capacitatea forțelor lor de a „contra amenințările militare atât pe uscat, cât și în aer”.

 

9 mai, Ziua Victoriei aduce preocupări

 

Aceasta vine pe fondul îngrijorărilor tot mai mari că liderul rus va declara oficial război Ucrainei de Ziua Victoriei – o comemorare anuală a Rusiei a sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial pe 9 mai – conform analizei oficialilor din apărarea britanici, care au declarat la începutul acestei luni că Putin „probabil dorește să demonstreze un succes militar semnificativ înainte de vacanță.

Președintele belarus Alexandru Lukașenko a negat în mod constant că țara intenționează să se alăture ofensivei Rusiei în Ucraina.

 

Ucraina a susținut că trupele ruse au atacat de pe teritoriul belarus

 

Înainte ca Putin să-și înceapă invazia în februarie, Rusia a staționat trupe și echipamente militare în țară, deși forțele armate din Belarus nu au fost desfășurate în ofensiva în curs.

Comandamentul Forțelor Aeriene din Ucraina a acuzat Rusia că dorește să atragă Belarusul în război.

”Scopul este implicarea Forțelor Armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina!”  a spus Comandamentul Forțelor Aeriene într-o declarație.

Cu câteva zile înainte de Ziua Victoriei a Rusiei, oficialii apărării analizează modul în care Putin ar putea aborda invazia sa din Ucraina.

”Cred că ceea ce va face este că va trece de la „operațiunea sa specială”... și a pregătit terenul pentru a putea spune „Uite, acesta este acum un război împotriva naziștilor” și ceea ce am nevoie este mai mult. oameni buni, am nevoie de mai multă carne de tun rusească, practic”, a spus secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel