Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avionul care aduce românii aflați în Africa de Sud va ateriza pe Otopeni pe 1 decembrie
WhatsApp
Avionul Tarom care aduce românii aflați în Africa de Sud va ateriza pe Otopeni pe 1 decembrie, în jurul orei 12:00, a anunțat luni ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.
sursa foto: TAROM / Facebook

„Am fost în legătură permanentă cu prim-ministrul, care a gestionat împreună cu Raed Arafat această problemă. Noi am pus la dispoziție aeronava. După tot acest traseu, undeva pe 1 decembrie în jurul orei ora 12.00 aeronava va ateriza pe Otopeni, urmând ca de la Otopeni Tarom să pună la dispoziție și transportul până la Baia Mare, fiindcă vorbim de echipa de rugby din Baia Mare”, a spus ministrul.

În prezent avionul se află la Mombasa, în Kenya, pentru odihna echipajului și realimentare, a precizat Grindeanu. Premierul Nicolae Ciucă a anunțat duminică că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud. În avion vor fi transportați și alți cetățeni europeni care vor să revină în țările lor. „Am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria și va prelua cetățenii români. Deoarece mai rămân 55 locuri libere, oferim această capabilitate și acelor state europene care nu au reușit să-și extragă cetățenii din Africa de Sud”, a anunțat premierul Nicolae Ciucă.

36 de cetățeni români, printre care se află și sportivii din echipa campioană de rugby, au solicitat ajutorul Ambasadei României la Pretoria. Ei sunt blocați în Africa de Sud deoarece cursele aeriene au fost suspendate din cauza restricțiilor impuse după apariția noii variante a virusului.

 

Avion trimis pentru repatrierea românilor blocaţi în Africa de Sud. O nouă țară intră pe lista roșie din cauza variantei Omicron

 

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că o aeronavă Tarom va zbura la Pretoria pentru a-i lua pe românii blocați în Africa de Sud. În avion vor fi transportați și alți cetățeni europeni care vor să revină în țările lor.

Anunțul a fost făcut în deschiderea ședinței de Guvern de duminică, scrie Mediafax. 

"În ceea ce priveşte cetăţenii români din Africa de Sud am avut o coordonare foarte bună cu Ministerul Afacerilor Externe, cu Ministerul Transporturilor, cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi începând de ieri au fost identificate soluţiile prin care să determinăm o soluţie pe care o vom lua astăzi în şedinţa de guvern şi în felul acesta am identificat la Tarom o aeronavă care va zbura la Pretoria şi va prelua cetăţenii români. De asemenea, pentru că în aeronavă vor mai fi alte 50 sau 55 de locuri libere, oferim această capabilitate şi celorlalte ţări europene care nu au reuşit să-şi extragă cetăţenii din Africa de Sud şi în felul acesta vom urca această disponibilitate a noastră pe Mecanismul European pentru Situaţii de Urgenţă", a arătat Ciucă.  El a subliniat că Guvernul are datoria să ia astfel de decizii pentru cetăţenii săi.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel