Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avion plin cu pasageri, care trebuia să treacă prin România, turbulențe majore în aer. 12 persoane au fost rănite
WhatsApp
Un zbor către Irlanda a avut turbulențe majore în aer care au dus la rănirea a 12 pasageri. 
Pasagerii avionului Alaska Airlines cer despăgubiri de 2.243.657.220 de euro / Sursa foto -pexeles.com

Zborul QR17 a decolat din capitala Qatarului și a întâmpinat turbulențe pe cerul Turciei: 6 pasageri și 6 însoțitori de bord au fost răniți. Aeronava a aterizat însă abia la destinație.

Boeingul 787 al Qatar Airways care a decolat din Doha, Qatar, spre Dublin, a întâmpinat turbulențe puternice în timp ce survola Turcia, la câteva minute distanță de spațiul aerian al României. La aterizarea în Irlanda, personalul medical i-a tratat pe cei aflați la bord. Bilanțul, încă provizoriu, este de 6 pasageri și 6 membri ai echipajului răniți. Opt au fost apoi transportați la spital. Este al doilea caz semnificativ după accidentul la bordul zborului Singapore Airlines de marți, 21 mai, care a provocat un deces (din cauza unui atac de cord) și peste 100 de răniți.

Mărturiile

Persoanele aflate în zbor au mărturisit ce au simțit și ce s-a întâmplat de fapt.

„A fost ca și cum ai cădea de pe un roller coaster”, a spus Adam Dalton pe X (fostul Twitter). „Totul a durat aproximativ 3-5 secunde. Mâncarea și băutura au ajuns peste tot”. „Căpitanul a întârziat să explice ce s-a întâmplat - a adăugat un alt pasager, din nou pe rețelele de socializare -: a spus că se gândește ce să facă și apoi nu a mai rostit nimic. A pilotat spre Dublin. Însoțitorii de bord au fost fantastici după panica inițială," mai spune acesta.

În cele din urmă a fost transmis și un mesaj oficial de la autoritățile irlandeze. 

„Zborul Qatar Airways QR17 care a decolat de la Doha a aterizat în siguranță pe aeroportul din Dublin chiar înainte de ora 13:00 duminică la prânz, confirmă compania de management a „aeroportului.

„La aterizare, aeronava a fost întâmpinată de serviciile de urgență, inclusiv de poliția aeroportului și de pompieri, deoarece 6 pasageri și 6 membri ai echipajului (12 în total) au suferit răni după ce aeronava a suferit turbulențe în timp ce survola Turcia”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel