Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertizare meteo ANM: Ninsori, vânt și ploi în România! Cod galben pentru 27 de județe
WhatsApp
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări meteo cod galben pentru România, având în vedere condițiile extreme care se anunță în următoarele zile. 
Avertizare meteo ANM: Ninsori, vânt și ploi în România! Cod galben pentru 27 de județe / Sursa - Pexels

Astfel, 27 de județe sunt vizate de aceste avertizări, cu precizarea că fenomenele meteo periculoase pot varia în intensitate și manifestare în funcție de regiune.

Prima avertizare meteo cod galben, valabilă astăzi între orele 10:00 și 18:00, vizează intensificări ale vântului în regiunile Dobrogea, estul Munteniei și sud-estul Moldovei. Se preconizează viteze ale vântului de 55...65 km/h, iar în județul Constanța și pe litoral, rafalele ar putea depăși temporar 70 km/h. Aceste condiții meteorologice pot crea dificultăți în deplasările rutiere și pot afecta temporar activitățile în aer liber.

 

Ploi și ninsori în toatî țara

 

De asemenea, a doua avertizare meteo cod galben intră în vigoare astăzi, de la ora 14:00, și este valabilă până miercuri, ora 10:00. Se prognozează precipitații în aproape toată țara, cu acumulări de apă în general de 15...25 l/mp. Vor fi ploi, având și caracter de aversă, însoțite de descărcări electrice, în special în sud-estul teritoriului. De menționat că la munte și în zonele mai joase de relief din Transilvania și Moldova se vor semnala și precipitații mixte, iar vântul se va intensifica în zona montană înaltă.

Ultima avertizare meteo cod galben, valabilă de astăzi, ora 18:00, până mâine, la ora 22:00, vizează ninsorile. În cea mai mare parte a Transilvaniei și în nord-vestul Moldovei, precum și în zonele montane aferente, se prognozează ploi cu acumulări de apă de 25...30 l/mp, iar local pot fi înregistrate și cantități de 50 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m, în Carpații Orientali și Meridionali, se vor înregistra ninsori și se va depune un strat de zăpadă, local consistent.

În contextul acestor avertizări meteo, se recomandă cetățenilor să fie precauți și să evite deplasările în zonele afectate, să fie atenți la indicațiile autorităților locale și să ia măsurile necesare pentru protejarea bunurilor și a persoanelor. Este important să se urmărească cu atenție evoluția situației meteorologice prin intermediul canalelor oficiale de comunicare și să se acționeze în conformitate cu recomandările emise de autorități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel