Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Avertismentul băncilor belgiene: Escrocii se prefac a fi angajați ai Cardstop pentru a vă fura datele 
WhatsApp
O nouă metodă de înșelăciune a luat amploare în Belgia. Mai mulți cetățeni au fost sunați de așa-ziși angajați ai Cardstop pe motiv că au detectat ”tranzacții suspecte”. 
Sursă foto: standaard.be

Federația bancară Febelfin a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de escrocherie semnalată în Belgia. Din ce în ce mai mulți cetățeni  primesc apeluri de la impostori care pretind a fi angajați ai Cardstop, serviciul de blocare a cardurilor bancare.

Ce trebuie să știe cetățenii

 

Conform informațiilor furnizate de Febelfin, apelurile sunt inițiate de la numere belgiene, iar persoana de la celălalt capăt al firului susține că au fost detectate tranzacții suspecte pe contul bancar al victimei. Cu toate acestea, în realitate, acesta este un apel fraudulos care nu provine de la Cardstop, ci de la escroci experimentați în manipularea psihologică.

Prin tehnici subtile de manipulare, impostorii încearcă să convingă victimele să efectueze acțiuni neobișnuite pentru a obține acces la datele lor personale. Aceste practici au adesea consecințe grave, inclusiv jefuirea conturilor bancare ale victimelor.

Febelfin a subliniat că serviciul Cardstop nu va contacta niciodată în mod proactiv deținătorii de carduri pentru a-i informa despre tranzacții frauduloase. De asemenea, avertismentul include sfaturi importante pentru evitarea escrocheriilor, cum ar fi închiderea imediată a apelurilor și evitarea furnizării de coduri PIN sau alte coduri bancare prin telefon sau prin intermediul linkurilor trimise prin e-mail, mesaje text sau rețele sociale.

Pentru cei care au căzut deja în capcană, Febelfin recomandă contactarea rapidă a băncii respective. Băncile oferă servicii specializate de fraudă disponibile 24/7 pentru a gestiona astfel de situații. În plus, adevăratul Cardstop poate fi contactat la numărul de telefon 078/170 170.

------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel