Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoturism, căutat de autoritățile din Italia, depistat în vama Oancea. Șoferul a rămas pieton
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor un autoturism marca Chrysler, care figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare.
Autoturism, căutat de autoritățile din Italia, depistat în vama Oancea. Șoferul a rămas pieton

În data de 18 ianuarie, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, G.A, cu dublă cetățenie (română și R. Moldova), în vârstă de 37 de ani, la volanul unui  autoturism marca Chrysler, înmatriculat în România.

Existând suspiciuni cu privire la situația juridică a autoturismului în cauză,  oamenii legii au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de autoritățile din Italia, în luna noiembrie 2021.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul în anul 2020 de la un cetățean român  și că nu are cunoștință despre faptul că acesta este  implicat în vreun litigiu.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, iar autoturismul, în valoare de aproximativ 20.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

Camion, verificat amănunțit în vama Calafat. Doi bărbați au încercat să iasă din România, ascunși sub o saltea

 

Un cetățean turc și un cetățean iranian au fost depistați de către poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat, ascunși în cabina unui ansamblu rutier, sub o saltea.

Cei doi migranţi, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor. 

În ziua de 18.01.2022, în jurul orei 11.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de frontieră, un cetățean turc, în vârstă de 42 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Șoferul transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, legume din Turcia pentru o societate din Germania.

În urma controlului preliminar efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit în cabina mijlocului de transport, într-un spațiu creat prin decuparea saltelei, două persoane de sex masculin.

 

Cei doi intenționau să ajungă în Germania

 

În cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că unul dintre aceștia este cetățean turc, în vârstă de 30 de ani, iar cel de-al doilea este cetățean iranian, în vârstă de 31 de ani.  Aceștia au declarat polițiștilor faptul că  intenționau să ajungă în Germania și au plătit șoferului câte 2.000 de euro fiecare, pentru a le facilita trecerea ilegală a frontierei de stat.

În acest context, polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor depistate, iar conform protocolului româno-bulgar, cei doi cetățeni străini, șoferul și mijlocul de transport au fost preluați de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel