Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile române, informate oficial de greci că Sorin Oprescu nu va fi trimis în țară
WhatsApp
Autoritățile judiciare de la Atena au informat oficial Poliția Română că mandatul european de arestare emis pe numele doctorului Sorin Oprescu nu va fi pus în executare.

Fostul primar general al Capitalei nu va fi trimis în țară unde a fost condamnat definitiv la zece ani și opt luni de închisoare pentru corupție. Curtea de Apel din Atena a decis să fie înțelegătoare cu chirurgul român care s-a plâns că starea sa de sănătate, și așa șubredă, ar avea de suferit dacă ar fi închis într-un penitenciar românesc.

Mai mult, susțin surse oficiale citate de Știrile PROTV, de săptămâna viitoare, Sorin Oprescu va scăpa de obligațiile ce i-au fost impuse în Grecia după ce a fost inițial reținut, apoi arestat provizoriu, pentru ca în final să fie plasat sub control judiciar pentru o cauțiune de 5.000 de euro.

 

Vezi și

 

Un medic dezvăluie operațiunea arestării lui Sorin Oprescu: „Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins”

 

În Grecia, procurorii au decis că medicul Sorin Oprescu va rămâne după gratii după ce a fost prins, într-un cartier luxos al Atenei.

Deși a plecat din țară înainte să fie condamnat definitiv, Oprescu nu a ajuns departe, pentru că se teme să zboare cu avionul, susțin apropiații. Aceștia spun că fostul primar a rămas marcat, după tragedia aviatică de la Balotești din 1995, și evita zborul cu avionul. Pe de altă parte, conform unor surse, în dosarul lui Oprescu sunt și multe bilete de avion. Săptămâna trecută, judecătorii i-au dublat pedeapsa și l-au condamnat definitiv, pentru corupție, la 10 ani și 8 luni de închisoare.

Doctorul Sorin Oprescu a fost arestat provizoriu în Grecia, la doar patru zile după ce judecătorii romani l-au condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție. Reținerea fostului primar general al Capitalei a făcut vâlvă în presa de la Atena. 

„Nu a opus deloc rezistență, dar a fost surprins. Nu putea să opună niciun moment rezistență. Nu a fost un singur polițist grec, a fost o echipă întreagă de polițiști care l-au înconjurat. Au intrat cu haine civile peste el, așa că nici el nu a înțeles despre ce a fost vorba”, a spus dr. Nikos Razis Koudounis.

Apropiații din țară îl știau pe Sorin Oprescu în Salonic, unde ar avea o proprietate. Fostul edil a fost prins însă în Glyfada, o zonă de lux a Atenei, pe țărmul Mării Egee.

„Este o regiune foarte bogată a Greciei, unde trăiesc foarte mulți oameni de afaceri, cântăreți, fotbaliști stau acolo permanent sau cu chirie. A fost preluat și, bineînțeles condus acolo, dar nu voia să stea definitiv acolo, voia să meargă prin insulele Greciei, în altă parte. Putea să se ascundă mai ușor, pentru că, să nu uităm, se așteaptă peste 20 de milioane de turiști în insulele grecești, în perioada de vară”, a mai declarat dr. Nikos Razis Koudounis.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel