Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autoritățile în ALERTĂ maximă, după ce un pilot a amenințat că va prăbuși avionul într-un supermarket. UPDATE (VIDEO)
WhatsApp
Poliția din Mississippi spune că pilotul unei aeronave a amenințat că va prăbuși un avion de mici dimensiuni într-un supermarket  Walmart; guvernatorul statului Mississippi avertizează locuitorii să fie "în alertă“.

UPDATE: Ziarul local "Daily Journal" relatează că avionul a aterizat în Ashland, o zonă foarte puţin populată a statului Mississippi, iar pilotul este în siguranţă. 

 

Știre Inițială: Guvernatorul statului Mississippi, Tate Reeves, i-a avertizat sâmbătă dimineață pe locuitorii din apropierea orașului Tupelo, Mississippi, să "fie în alertă", după ce poliția a declarat că un pilot care zbura cu un avion de mici dimensiuni deasupra orașului a amenințat că se va prăbuși peste un magazin Walmart.

Sâmbătă dimineața, guvernatorul Reeves a scris pe Twitter că poliția statală și managerii de urgență "urmăresc îndeaproape această situație periculoasă".

Reeves a distribuit pe Twitter o imagine care arată traiectoria de zbor a avionului, care se învârte de mai multe ori în cerc și traversează deasupra orașului de 38.000 de locuitori. Avionul este o aeronavă cu două turbine care are o lungime de aproximativ 35 de picioare, potrivit acelor date de urmărire a zborului de pe FlightAware.com.

Autoritățile în ALERTĂ maximă, după ce un pilot a amenințat că va prăbuși avionul într-un supermarket 

 

Potrivit unei declarații a poliției pe care Reeves a postat-o pe Twitter, pilotul avionului "a luat legătura cu (911) și amenință că se va prăbuși intenționat în Wal Mart de pe West Main".

Walmart și un alt magazin vecin au fost anunțate să evacueze, potrivit declarației poliției.

La ora 9:35 a.m. ET (ora 16.35, ora României), avionul se deplasa la nord de Tupelo, Mississippi, potrivit poliției.

"Având în vedere mobilitatea unui avion de acest tip, zona de pericol este mult mai mare chiar și decât Tupelo", a declarat poliția pentru USA Today.com.

Pilotul unui avion de mici dimensiuni s-a învârtit neregulamentar în jurul orașului Tupelo, Mississippi, timp de ore întregi sâmbătă dimineața, amenințând să se prăbușească într-un magazin Walmart - înainte de a părăsi zona, așa cum se temeau autoritățile.

Autoritățile au evacuat clădirile de pe West Main Street din Tupelo, în timp ce avionul bimotor cu turbopropulsor făcea buclă după buclă pe cerul de deasupra, dar polițiștii au avertizat că situația se putea agrava rapid.

"Cetățenii sunt rugați să evite zona respectivă până când se va da undă verde. Având în vedere mobilitatea unui avion de acest tip, zona de pericol este mult mai mare chiar și decât Tupelo", a precizat departamentul de poliție într-un comunicat.

În jurul orei 9.00, avionul a părăsit spațiul aerian din Tupelo și s-a deplasat spre nord-vest, unde a fost văzut din nou făcând cercuri deasupra diferitelor orașe.

Datele de la FlightAware au indicat că aeronava în cauză este un Beechcraft King Air 90 turbopropulsor deținut de un urolog local - deși au existat informații că ar fi fost furat de pe aeroportul din Tupelo. Tupelo Daily Journal a relatat că se crede că pilotul lucra la aeroport, deși nu este clar care este plângerea suspectului.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel