Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar, verificat la intrarea în România. Polițiștii au fost uimiți după ce deschis cala pentru bagaje
WhatsApp
Poliţişti de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa, împreună cu lucrători vamali, au descoperit, într-un autocar, ţigări de provenienţă duty-free, nedeclarate şi ascunse în compartimentul destinat bagajelor.
Autocar, verificat la intrarea în România. Polițiștii au fost uimiți după ce deschis cala pentru bagaje.

În data de 23 martie, în jurul orei 18.00,  în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa - I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 42 de ani,  care conducea un autocar cu destinaţia Timişoara.

Poliţişti de frontieră au descoperit, în autocar, ţigări de provenienţă duty-free în valoare de peste 13.000 de lei, nedeclarate şi ascunse în compartimentul destinat bagajelor, în vederea introducerii lor în mod ilegal în ţară.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse şi nedeclarate, disimulate printre coletele aflate în compartimentul destinat bagajelor, 17.800 de ţigarete (890 de pachete de ţigări) de diferite mărci, de provenienţă duty-free.

Conform prevederilor legale în vigoare, a fost dispusă măsura reţinerii bunurilor descoperite, în valoare totală de 13.350 de lei, şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 8.000 de lei.

Zilele trecute, poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat şi oprit o femeie cu dublă cetăţenie, moldovenească şi română, căutată de autorităţile din Germania pentru săvârşirea de infracţiuni economice şi financiare pe teritoriul acestui stat.

 

Microbuz care venea din Germania, blocat la vama Albiţa: Româncă, căutată de autorităţile din Germania, săltată de polițiști


Potrivit unui comunicat de presă transmis de Inspectoratul Teritorial de Frontieră (ITPF) Vaslui, femeia s-a prezentat ca pasageră într-un microbuz pentru efectuarea formalităţilor de intrare în ţară.

"La controlul de frontieră, oamenii legii au constatat că pe numele femeii este emisă o alertă de punere în aplicare a unui mandat de arestare de către autorităţile din Germania, la data de 14.02.2022, aceasta fiind cercetată pentru săvârşirea de infracţiuni economice şi financiare pe teritoriul acestui stat", precizează sursa citată.

Persoana în cauză a fost predată unei echipe operative din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, în vederea luării măsurilor legale, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel