Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar cu 46 de turiști europeni, răsturnat în Egipt
WhatsApp
Un autobuz plin cu turiști din Europa s-a răsturnat în Egipt. 
autocar_cu_turisti_rasturnat_egipt

Un accident grav a avut loc în Egipt, unde un autobuz turistic s-a răsturnat, lăsând în urmă 46 de răniți, printre care și nouă cetățeni italieni. Doi dintre aceștia se află în stare critică, internați la terapie intensivă, cu un prognostic rezervat.

Accidentul s-a produs pe o autostradă ce leagă orașele Suez și Cairo, iar la bordul autobuzului se aflau 43 de turiști și trei muncitori locali. Ziarul egiptean Al-Ahram a relatat că printre victime se numără și 21 de cetățeni ruși, 11 turci, trei egipteni și doi britanici. Toți răniții au fost transportați la spitale din Suez, iar autoritățile locale au confirmat acest lucru într-un comunicat de presă emis de Ismail El-Hafnawy, directorul serviciilor de sănătate al guvernoratului.

Cauzele accidentului nu au fost încă stabilite, iar autoritățile au declarat stare de urgență la principalul spital din Suez, unde tot personalul medical disponibil a fost mobilizat. Spitalul a fost securizat, accesul fiind permis doar diplomaților din țările turiștilor implicați, conform surselor locale de presă.

Spitalul din Suez, păzit de poliție 

 

Spitalul din Suez unde sunt internați cei nouă italieni răniți este „blindat” de poliție, iar intrarea în spital este permisă „doar diplomaților” din țările de turiști implicate. 

Unul dintre italienii internați la terapie intensivă riscă să-și piardă un braț, conform informațiile transmise de Ismail El-Hafnawy, directorul serviciilor de sănătate din Suez. Potrivit informațiilor culese, ar fi vorba despre o femeie de 34 de ani.

Ambasada Italiei în Egipt a luat imediat măsuri și urmărește cazul accidentului de autobuz în care au fost implicați mai mulți italieni. Consulul italian în Egipt călătorește la Suez pentru asistență. Ministrul de externe Antonio Tajani a fost imediat informat. 

„Autobuzul turistic și mai multe autobuze circulau pe banda rezervată autobuzelor de pe autostrada Suez-Cairo, când un camion a tăiat calea autobuzului nostru care, pentru a evita o coliziune, s-a răsturnat în încercarea de a o evita ”, a declarat directorul filialei Sharm el-Sheikh al touroperatorului online „Best Egypt Travel”, Mohamed Saad.

„Sunt în spital cu toți turiștii răniți și de ieri am fost mereu alături de ei”, a spus Saad, lăudând „atenția și grija mare acordată răniților: medicii și tot personalul nu pregătesc eforturi pentru a trata. turiștii”.

În ceea ce privește femeia, operatorul a precizat „că soțul ei este alături de ea și că a scăpat nevătămat din accident”.

Firma care a organizat transportul, una dubioasă

 

Saad a adăugat că „Best Egypt Travel” a fost compania care a organizat transferul la bordul autobuzului companiei „Majestic Travel”, care s-a răsturnat pe drumul Suez-Cairo. Un expert în sector a avertizat însă că marca a fost vândută unor noi proprietari care acum vând clienților traseele direct online și, prin urmare, nu este un operator de turism. 

Turismul joacă un rol vital în Egipt, care atrage milioane de vizitatori anual, în principal datorită monumentelor istorice și stațiunilor de pe litoral. Egiptul este foarte popular în rândul italienilor, britanicilor și rușilor, care vin în număr foarte mare în special în stațiunile și hotelurile de pe litoral. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel