Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Autocar cu 40 de persoane la bord, răsturnat în județul Vaslui: 15 răniți; intervenție dificilă a salvatorilor din cauza unui TIR care a derapat
WhatsApp
Grav accident petrecut duminică în estul țării, pe fondul unui Cod Roșu de vreme rea. Un autocar cu peste 40 de pasageri a fost răsturnat de vântul puternic, eveniment ce a avut loc în aceeași zi cu răsturnarea a două TIR-uri.

Planul Roșu de intervenție a fost activat în urma incidentului. Autoritățile au mobilizat 17 autospeciale pe drumul E 581, acolo unde autocarul s-a răsturnat în afara părții carosabile, având la bord 40 de persoane.

"Sunt confirmate 15 victime", a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Podul Înalt" al Judeţului Vaslui a intervenit pentru a asigura măsurile de prim ajutor și evaluarea persoanelor implicate.

„Accidentul rutier s-a produs în zona Sârbi, unde s-a răsturnat autocarul cu 40 de pasageri, trei dintre ei având traumatisme craniene. Au fost trimise și trei ambulanțe SAJ B2. Victimele au ieșit toate singure din autocar”, a menționat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui. 

2. -imagine fara descriere- (autocar-rasturnat-vs1123_12225900.jpg)

Planul Roșu a fost instituit la ora 12:09, iar intervenția a inclus patru ambulanţe SMURD cu echipaje de prim ajutor, o ambulanţă SMURD de Terapie Intensivă Mobilă, autospecială pentru transport personal și victime multiple, patru ambulanțe SAJ Vaslui, un Punct Medical Avansat, trei autospeciale de stingere cu module pentru descarcerare-deblocare, o autospecială pentru descarcerare și două autospeciale de intervenție și comandă.

Toate persoanele implicate s-au autoevacuat, iar poliția efectuează cercetări pentru a stabili împrejurările exacte ale accidentului. Evenimentul tragic a avut loc în zona Stâna Costești, pe DN 24, în condiții dificile cauzate de fenomenele meteorologice, inclusiv ninsori și viscol. Avertizarea Codului portocaliu pentru județul Vaslui a inclus rafale de vânt de 85-90 km/h și scăderea vizibilității sub 50 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel